Депутатська благодійність: як працює Віктор Развадовський на Житомирщині

  Народний депутат Віктор Развадовський немає власного благодійного фонду, сторінки в соціальних мережах і про свою діяльність в основному звітує через ЗМІ та під час зустрічей в регіоні.

 Віктор Развадовський – український політик, генерал-полковник міліції, доктор юридичних наук, професор, народний депутат України III, IV, VII, VIII скликань. На  виборах  до Верховної Ради 2014 року обраний  депутатом в одномандатному виборчому окрузі №67 (м. Чуднів), отримавши 37.43 % голосів. Балотувався як самовисуванець. На момент обрання був депутатом Верховної Ради. Член депутатської групи «Партія Відродження». Голова підкомітету з питань кримінального процесуального законодавства та оперативно-розшукової діяльності Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Кіпр, з Республікою Польща, з Французькою Республікою, з Об’єднаними Арабськими Еміратами,  з Федеративною Республікою Німеччина.

  В електронній декларації Віктора Развадовського за 2017 рік вказано, що він не є членом громадських організацій. Немає у народного депутата і сторінки в соціальних мережах.

  Інформацію про візити Віктора Развадовського, подарунки, участь у заходах часто публікує на своїй сторінці в мережі Faсebook заступник голови Житомирської районної ради Василь Стах.

  «…Не лише у цей день, а повсякчас чи не єдиним надійним партнером для представниць прекрасної половини людства на Житомирщині впродовж десятків літ залишається їх народний депутат України від 67 Чуднівського одномандатного виборчого округу. Не став винятком і поточний рік. Разом із посильною допомогою у вирішенні піднятих у зверненнях проблемних питань, Віктор Развадовський із вітаннями та побажаннями добра від щирого серця, сповненого поваги та вдячності, подарував своїм землячкам-полісянкам до свята ВЕСНИ, КРАСИ і ЛЮБОВІ червоні, рожеві та білі запашні троянди.…», – зазначено в одному з дописів на сторінці Стаха.

   Віктор Развадовський здійснює активну діяльність в окрузі. Через своїх помічників передає подарунки закладам освіти та медицини.

  «У відповідь на звернення батьків вихованців молодших логопедичних груп Житомирського центру розвитку дитини №5 про допомогу в технічному забезпеченні корекційно-відновлювальної роботи педагогів з дітьми, Віктор Развадовський передав ЖЦРД «Пізнайко» новенький 40-дюймовий SMART TV «Ergo». А задля забезпечення особливого виховання і навчання малечі за інноваційними спеціальними програмами, які потребують великої кількості друкованого різнобарвного ілюстративного матеріалу, народний депутат України від 67 Чуднівського одномандатного виборчого округу через свого помічника-консультанта Олександра Українця подарував даному дошкільному закладу ще й багатофункціональний принтер Canon PIXMA G3411», – йдеться у дописі на сторінці Василя Стаха.

  Окрім подарунків, Віктор Развадовський надає і фінансову допомогу. Зокрема, учасникам бойових дій.

«Майже 600 учасникам бойових дій, сім’ям загиблих посильну фінансову допомогу надав Віктор Развадовський. Подяками, преміальними до них, посильною фінансовою підтримкою, організацією зустрічі учасників бойового братства, засвідченням поваги і шани воїнам-інтернаціоналістам, їхнім родинам, побажанням їм довгого щасливого життя в успішній мирній і сильній Україні привітав земляків з нагоди 30-ї річниці офіційного виходу радянських військ з афганської війни та Стрітення Господнього народний депутат України від 67 Чуднівського одномандатного виборчого округу, учасник бойових   дій Віктор Развадовський…», – зазначено на сторінці Василя Стаха.

  Солодкими подарунками, комп’ютерною технікою, спортивним інвентарем, грошовими преміями, концертами вітав  нардеп жителів округу з новорічними та різдвяними святами. 

 

  У коментарі ОПОРІ Василь Стах розповів, що не є помічником народного депутата.

  «У нас відносини трошки інші. Свого часу він врятував мою дитину. Я знаю, що всі там чекають, шукають і думають, що я там за великі гроші, але я вже на це уваги не звертаю», – зазначив Василь Стах.

  Про свою діяльність Віктор Развадовський «звітує» у місцевих ЗМІ округу та на обласних сайтах.

  5 березня на сайті обласної суспільно-ділової газети «ЭХО», головним редактором якої є помічник Віктора Развадовського на громадських засадах Володимир Яцкевич, розміщено матеріал під назвою: «На Житомирщині триває реальна турбота Віктора Развадовського про своїх земляків». У матеріалі йдеться про подарунки Развадовського Житомирському центру розвитку дитини №5 – телевізор та принтер. Телевізор отримали також учні Новогуйвинської гімназії та  пацієнти Житомирської обласної психіатричної лікарні.

  Віктор Развадовський долучається до різних заходів в окрузі, надає фінансову та нематеріальну допомогу у вигляді техніки. Встановлює дитячі майданчики.

  «Віктор Развадовський подбав про черговий ігровий майданчик для дітвори Житомирщини. Нині навіть важко сказати який це за ліком сучасний, багатофункціональний, різнокольоровий ігровий майданчик, встановлений у Житомирській області завдячуючи цьому народному депутату України. Адже рахунок давно пішов на сотні. Тільки на території Новогуйвинської територіальної громади, до якої входить смт Озерне - населений пункт зведення чергової обновки для дітей, - він уже п'ятий. Тож, висловлюючи від себе, жителів громади слова щирої вдячності, побажання міцного здоров'я і людської шани Віктору Развадоському за постійні увагу та допомогу у вирішенні їхніх проблемних питань…», – йдеться у дописі на сторінці Василя Стаха.

  Отримати коментар Віктора Развадовського ОПОРІ не вдалося.

  «Я йому передала ваші контакти. Він сказав, як в мене буде час і бажання поспілкуватися, то я зв’яжусь. Зараз він на сесії», – зазначила помічниця нардепа.

  Тарас Чмут, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області вважає: «Варто розуміти, що функція народного депутата не полягає в тому, щоб він роздавав дитячі набори, подарунки, не ставив дитячі майданчики чи ремонтував дороги. Його завдання – це працювати у Верховній Раді, писати закони, втручатися депутатськими запитами, підтримувати якісь політики та змінювати країну на всеукраїнському та глобальному рівні. У той час, ми бачимо, як депутати частину часу проводять в  своїх одномандатних виборчих округах і всіляко обдаровують майбутніх виборців. Це негативна тенденція та нівелювання ролі народного депутата як такого».

  Нагадаємо, відповідно до частини 3 статті 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» усі кандидати у народні депутати України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі. Згідно з частиною 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

  Відповідно до частини 1 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Згідно з частиною 2 статті 70 передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

Джерело: oporaua.org

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework