У Бердичеві масово пошкодили агітаційні білборди 4 кандидатів у Президенти

  У Бердичеві Житомирської області представники ОПОРИ 24 лютого зафіксували 16 пошкоджених агітаційних білбордів кандидатів на пост Президента Юлії Тимошенко, Юрія Бойка, Олександра Вілкула та Сергія Тарути.

   На білборди невідомі особи наклеїли наліпки із зображенням схожим на відмітку, яку ставлять у виборчому бюлетені навпроти кандидата, за якого голосують. Відмітка червоно-синього кольору схожа на прапор Російської Федерації і перекреслена лінією.

  Про це повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА".

  Пошкодили білборди лише 4 кандидатів, які розміщені в різних частинах міста.

  «Білборди пошкоджені по всьому місту. Більшість у віддалених районах Бердичева, у центрі лише одиниці. На деяких білбордах, зокрема, Юрія Бойка, наклеїли декілька наліпок. Білборди інших кандидатів не пошкоджені», – розповів представник ОПОРИ Іван Ковбаса.

  Довірена особа Юлії Тимошенко в Бердичеві Сергій Орлюк в коментарі ОПОРІ зазначив, що представники партії ВО «Батьківщина» написала заяву в поліцію.

   «Начальник міського осередку партії направив заяву у поліцію, фотографії, сайт на якому є відео, як це все робилося. Ми навіть знаємо машину, номер яка клеїла це все. Чекаємо відповіді. Знімали лише там, де клеїли білборди Бойка, якщо Бойка зіпсували всі, то наших лише три, здається, у центрі міста», – розповів Сергій Орлюк.

  На сторінці у Facebook волонтерки Тетяни Примак опубліковане відео, на якому видно групу людей, які клеять наліпку на білборд Юрія Бойка. 

  Тетяна Примак розповіла ОПОРІ: «Я проходила повз і бачу, що клеять білборди. Я там знаю, хто це клеїв? Бог його знає. Я тільки один оцей бачила, а яких там ще кандидатів заклеїли, то не знаю», – зазначила Тетяна.

  У прес-службі обласної організації партії «Опозиційний  блок» 25 лютого ОПОРІ зазначили, що у центральному офісі готують офіційний коментар з приводу пошкоджених білбордів, який буде опублікований на сайті партії.

Із заявою до поліції звернулися лише представники Юлії Тимошенко. Про це у коментарі ОПОРІ розповіла керівник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

«Повідомлення надійшло 21 лютого, йшлося про три білборди Тимошенко.  Заява  від міської організації Бердичівської. Більше заяв не було», – зазначила Алла Ващенко.

  Як повідомляла ОПОРА, за перший місяць після офіційного старту виборчої  кампанії, представники ОПОРИ зафіксували на вулицях населених пунктів Житомирської області 54 випадки розміщення друкованої агітаційної продукції, яка не містить вихідних даних.

  Згідно з чинним законодавством такі дії зловмисників можна кваліфікувати як дрібне хуліганство (ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення), що передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Среда, 27/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework