Новачки та рекордсмени: хто увійшов до складу ОВК у Житомирській області

Центральна виборча комісія 18 лютого утворила склад окружних виборчих комісій у шістьох округах Житомирської області. До складу ОВК увійшли 223 представники кандидатів в Президенти. Немає в комісіях  представників Геннадія Балашова, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова,  Іллі Киви та Аркадія Корнацького.

   Відповідна постанова №331 «Про утворення окружних виборчих комісій з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року» опублікована на сайті ЦВК.

  У керівному складі ОВК представники різних кандидатів на пост Президента України.

  ВО №62 (м. Житомир): голова  комісії – Сергій Ченчевий, 1972 року народження – від кандидата на пост Президента України Юрія Дерев’янка, заступник - Василь Ткаченко, 1959 р. н. – від Андрія Садового, секретар – Ірина Комар, 1982 р.н. – від Євгена Мураєва. Членів комісії – 35. Немає у складі комісії представників Геннадія Балашова, Інни Богословської, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова, Іллі Киви, Аркадія Корнацького, Сергія Кривоноса, Віталія Купрія та Олександра Шевченка.

  ВО №63 (м. Бердичів): голова  комісії – Юрій Лукуц, 1941 р.н. – від Руслана Кошулинського, заступник – Ольга Забродська, 1973 р.н. – від Віталія Скоцика, секретар – Аркадій Ганоль, 1979 р.н. – від Віктора Кривенка. Всіх членів комісії – 37. Відсутні предствники Геннадія Балашова, Інни Богословської, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова,  Іллі Киви, Аркадія Корнацького та Сергія Кривоноса.

  ВО №64 (м. Коростень): голова  комісії – Олег Гурін, 1970 р.н. – від кандидата на Сергія Тарути, заступник – Любов Вербельчук, 1956 р.н.  – від Ольги Богомолець, секретар – Людмила  Пісклявська, 1959 р.н.  – від Андрія Новака. Всіх членів комісії – 37. Немає в комісії представників Геннадія Балашова, Інни Богословської, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова,  Іллі Киви, Аркадія Корнацького та Сергія Кривоноса.

  ВО №65 (м. Новоград-Волинський): голова  комісії – Людмила Лавринович, 1968 р.н. – від Руслана Ригованова, заступник – Аліна Якубовська, 1980 р.н. – від Олександра Вілкула, секретар– Павло Зінчук, 1974 р.н. – від кандидата Ігора Смешка. До складу комісії увійшли 38 членів. Немає в комісії представників Геннадія Балашова, Ольги Богомолець, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова,  Іллі Киви та Аркадія Корнацького.

  ВО №66 (м. Малин): голова  комісії – Наталія Лісовська, 1975 р.н. – від кандидата Олександра Ващенка, заступник – Віктор Сіренко, 1966 р.н.  – від Анатолія Гриценка , секретар – Галина Степарук, 1964 р.н.  – від кандидата Сергія  Кривоноса. До складу комісії увійшли 38 членів. Відсутні представники Геннадія Балашова, Інни Богословської, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова,  Іллі Киви та Аркадія Корнацького.

  ВО №67 (м. Чуднів): голова  комісії – Дмитро Лесько, 1979 р.н.  – від кандидата Олега Ляшка, заступник – Сергій Маєвський, 1996 р.н. – від Валентина Наливайченка, секретар – Лідія Дмитрук, 1960 р.н. – від Романа Насірова. До складу комісії увійшли 38 членів. Відсутні представники Геннадія Балашова, Інни Богословської, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова,  Іллі Киви та Аркадія Корнацького.

 

  Міграція членів комісій

  Серед керівного складу ОВК 5 представників мають попередній досвід роботи в комісіях. Такі дані можна перевірити через сервіс  tvk.oporaua.org. Рекордсменом є голова ОВК у  ВО №63 (м. Бердичів) – Юрій Лукуц, 1941 р.н. – від кандидата Руслана Кошулинського. Чоловік у складі ОВК був 6 разів. У 1998 році на чергових виборах – член ОВК ВО №65 (м. Новоград-Волинський) від партії «Народний рух України», у 2006 році на виборах народних депутатів член комісії від «Народної партії» у 57 окрузі, у 2010 році представляв інтереси кандидата в Президенти Юлії Тимошенко у складі комісії ВО №64 (м. Коростень). У 2014 р на виборах народних депутатів вже член комісії ВО №63 (м. Бердичів) від партії ВО «Свобода». На виборах Президента 2014 року член комісії ВО №64 (м. Коростень) від кандидата Олега Тягнибока. На місцевих виборах 2015 року член комісії від ВО «Свобода». Головою комісії буде вперше.

  Голова комісії ВО №64 (м. Коростень) Олег Гурін 1970 р.н., у 2012 році на виборах народних депутатів був теж головою комісії в цьому ж окрузі від політичної партії України «РУСЬ ЄДИНА». Зараз представляє інтереси кандидата Сергія Тарути. Заступник Олега Гуріна   Любов Вербельчук у 2014 році на виборах народних депутатів була членом комісії у ВО №65 (м. Новоград-Волинський) від Партії Пенсіонерів України.

  У ВО №65 (м. Новоград-Волинський) голова  комісії – Людмила Лавринович має досвід роботи головою комісії від Політична Партія «Опозиційний блок» на місцевих виборах 2015 року, нині представляє Руслана Ригованова.

  Дмитро Лесько  – голова  комісії ВО №67 (м. Чуднів) від Олега Ляшка на позачергових виборах Президента у 2014 році був головою комісії у 66 ВО (м. Малин) від кандидата Дмитра Яроша. У 1998 році на чергових виборах був членом комісії від «Виборчий блок партій «Національний фронт».

  Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області Тарас Чмут зауважив: «Якісна робота окружних виборчих комісій – запорука спокійних виборів у регіоні. Саме від того, наскільки комісії фахові, залежить, чи будуть складнощі у виборчому процесі та у спостерігачів. ОВК відповідають за організацію роботи ДВК, а також координують їхню роботу в тих випадках, коли виникають труднощі чи якісь юридичні колізії. Для спостерігачів комунікація з комісіями вкрай важлива, тому ми зацікавлені у тому, щоби керівний склад комісій якісно знав виборче законодавство та неухильно дотримувався його».

  Як повідомляла ОПОРА, у Житомирській міській раді створили робочу групу з питань підготовки та проведення 31 березня 2019 року виборів Президента України, яка має співпрацювати з окружною та дільничними виборчими комісіями і надавати їм пропозиції.

  Відповідно до частини 2 статті 23 України «Про вибори Президента України»: «Окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією не пізніш як за сорок днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб». Відповідно до затвердженого ЦВК календарного плану виборів – до 18 лютого мають бути утворені ОВК. У частині 3 цієї статті вказано: «Подання стосовно кандидатур до складу окружних виборчих комісій (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата) вносяться кандидатами на пост Президента України, які зареєстровані у Центральній виборчій комісії. Подання вноситься до Центральної виборчої комісії на паперових носіях та в електронному вигляді не пізніш як за сорок п’ять днів до дня виборів за підписом кандидата на пост Президента України або його уповноваженого представника у Центральній виборчій комісії».

  У частині 8 статті 23 Закону зазначено: «Центральна виборча комісія одночасно з формуванням складу окружної виборчої комісії призначає голову, заступника голови, секретаря такої виборчої комісії. Кожний суб’єкт подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад в окружних виборчих комісіях. Частка керівних посад для кожного суб’єкта подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій в межах загальнодержавного округу визначається відповідно до кількості кандидатур, включених від цього суб’єкта до складу окружних виборчих комісій, у відношенні до загальної кількості осіб, включених до складу окружних виборчих комісій. Особа, включена до складу окружної виборчої комісії за поданням Голови Центральної виборчої комісії, не може бути призначена на керівну посаду у виборчій комісії, крім випадків, коли до складу відповідної виборчої комісії не надійшли або надійшли у недостатній кількості подання від кандидатів на пост Президента України. Розподіл керівних посад між суб’єктами подання в межах часток, визначених відповідно до цієї частини, визначається Центральною виборчою комісією. При цьому повинна бути дотримана приблизна рівномірність територіального розподілу посад, отриманих представниками кожного суб’єкта подання».

  Відповідно до частини 4 статті 22 Закону України «Про вибори Президента України»: «Окружна виборча комісія є юридичною особою. Окружна виборча комісія є комісією вищого рівня щодо усіх дільничних виборчих комісій на території відповідного територіального виборчого округу з питань виборів Президента України».

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework