×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Нардеп Розенблат пропонує розформувати НАБУ. ВІДЕО

  Відповідаючи на запитання ведучої, чи зможуть після низки скандалів повноцінно функціонувати і діяти такі органи як САП і НАБУ, пан Розенблат сказав, що не підтримує жодну зі сторін конфлікту.

  «НАБУ треба розформувати як орган, який себе не виправдав. Водночас у ДБР потрібно створити антикорупційний підрозділ і на цьому треба закінчити війну між НАБУ та САП.» - про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Борислав Розенблат.

«Мені шкода тих бюджетних грошей, яких не вистачає державі. Я вважаю, що НАБУ треба розформувати як орган, який себе не виправдав. Зараз створюється ДБР, яке є еквівалентом ФБР в США. Потрібно зробити в ньому підрозділ, який буде займатися лише антикорупційними справами і на цьому треба закінчити цю війну», – вважає гість програми.

  Народний обранець запевняє, що боротьба між НАБУ та САП ведеться лише заради отримання контролю за бюджетники потоками.

  «Сьогодні в нашій державі таке відбувається, що правоохоронні органи сваряться між собою, як павуки в банці. Я вважаю, що це не правова держава, тут немає жодних принципів верховенства права, тут є просто велика війна за потоки, за бюджети і за вплив на політичні процеси. Я розцінюю це як боротьбу на верхньому рівні», – зазначив народний обранець.

  На думка пана Розенблата, сьогоднішні події між САП і НАБУ – це продовження боротьби, яка почалась між антикорупційними органами. За його словами, вони поділилися на дві частини, і між собою вони демонструють якусь незрозумілу війну. 

  «Вони вимагають із державного бюджету мільярди гривень на своє існування, але що стосується їх дій, то ми бачимо тільки якісь гучні заяви», – зауважив Розенблат.

 Як повідомлялося, 19 вересня керівник САП Назар Холодницький заявив, що Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який з будівлі «Охмадиту» прокладали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Він натякнув, що за цим може стояти НАБУ. У НАБУ інформацію про «жучки» назвали фейком.

  Також Холодницький звинуватив спецназ Національного антикорупційного бюров тому, що вони побили його водія. За словами керівника САП Назара Холодницького, водій перебуває у лікарні з переломом руки.

  В антикорупційній прокуратурі повідомляють, що за вказаними подіями розпочато ряд кримінальних проваджень щодо вчинення тяжких службових злочинів.

  Водночас у ЗМІ з’явилася інформація, що директор НАБУ Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради, оскільки дізнався про затримання детективів бюро за установку прослуховування в кабінеті Холодницького. 

Джерело:  zik.ua

Новини Житомира

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework