Баранівська ОТГ презентувала свою Стратегію розвитку

  Сьогодні у Житомирі команда фахівців Баранівської ОТГ та Інституту Громадянського Суспільства презентувала Стратегію розвитку Баранівської міської об'єднаної громади та Схеми планування її території, яку розробляли в рамках проекту Інституту.

  На презентацію запросили понад 50 учасників із об'єднаних громад, навчальних закладів, органів влади та ЗМІ.

  "Ми все розпочали з початку. Всі працювали над нашими ідеями. Збирали інформацію дуже важко, адже дані розрізненні. Тепер ми маємо Стратегію та Схему просторового планування. І тепер ми знаємо, що робити та де це робити", - розповів Анатолій Душко, голова Баранівської міської ОТГ.

  Стратегію розробляли протягом року. Фахівці Інституту разом із працівниками міської ради, збирали та аналізували інформацію про територію, за підтримки експертів команді вдалось визначити стратегічні напрямки формування програмного документу.

  "Органічне виробництво, сільське господарство, лісопереробка та обробна промисловість - це ключові напрямки розвитку економіки. Це одна із 4 цілей стратегії, але вона ключова", - переконував Маркіян Дацишин, консультант з стратегічного планування ІГС

  Окрім Стратегії команда розробників також представили Схему планування території громади, яка дає практичне уявлення про те де можна реалізовувати проекти громади передбаченої Стратегії.

  "Ніхто із центру вам тепер не буде вказувати як жити і що робити. Тепер ви самі маєте русурс аби визначати що варто робити у громаді. І сьогодні перед вами стоїть завдання розвивати громаду. Стратегія Баранівської ОТГ є прикладом вашої роботі", - переконаний Володимир Ширма, голова Житомирської обласної ради.

  Стратегія громади розрахована із конкретними статистичними результатами. Починаючи від зростання чисельності населення і до зростання активності людей у житті громади. Цей документ змушує людей вийти із зони комфорту.

  "Ми з реформою увійшли у новий етап життя, де немає Києва, як центру вказівок. Є ми, є у нас ресурси, і ми маємо цим скористатись", - розповів Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку ІГС.

  До організації дійства долучився Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми U-LEAD з Європою,   експерти якого працюють у напрямку створення стратегій розвитку у Тетерівській, Червоненській та інших ОТГ регіону.

  "Є команда, є ресурс фінансів, і найголовніше - є запит на зміни та розвиток. Баранівка сьогодні задає тренд розвитку у всьому регіоні", - розповів Василь Невмержицький, керівник Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  На завершення учасникам дійства презентували БрендбукБаранівської ОТГ. Було змінено герб громади, гімн та розроблено іншу символіку об'єднання.

n 3110176 1

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework