Анатолій Гриценко: "В пенсіях є визначальною не кількість гривень, а те що можна за ці гроші купити"

  Саме так прокоментував нововведену пенсійну реформу лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, який завітав із робочим візитом на Житомирщину. 

  Варто зазначити, що з сьогоднішнього дня набув чинності новий закон про пенсійну реформу. Підвищити виплати повинні 9 мільйонам людей. Для більшості вони виростуть в середньому на 700 гривень. Перерахунок зроблять автоматично за кілька днів і надбавки повинні виплатити вже в цьому місяці. Тим, хто вже отримав пенсію - буде доплата.

  "Ці  доплати це гроші, які людям мали виплатити ще з 2012 року. І тут визначальною є не кількість гривень, а що за ці гроші можна купити. І в цьому є найбільша проблема, тому що по всій Україні зараз різко зростають ціни на все: на ліки, що важливо для людей, на продукти харчування, на бензин, тощо.  Також є ризики, які можуть спричинити погіршення для людей, які закладені у цю так звану реформу такі як збільшення страхового стажу", - говорить Гриценко.

  Як зазначив Анатолій Гриценко, зараз українці не зможуть отримувати такі пенсії на  які розраховували. Кожен рік стажу раніше давав 1,35% до нарахування пенсії, зараз зменшили до 1%, тобто на третину.

  На думку політика пенсійна реформа не є досконалою. "Згідно чинного законодавства, студентам буде зараховуватися період навчання до пенсійного віку за умови якщо студент сплачує єдиний соціальний внесок. Постає питання "звідки?" З мізерної стипендії?" - наголосив Гриценко.

  Також у рамках робочого візиту заплановано проведення лекції для студентів та викладачів Житомирської філії Київського інституту бізнесу та технологій, зустріч з партійним активом Житомирщини, ефіри на місцевих телеканалах.

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 11/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework