Бурштинові війни: як контролювати видобуток "сонячного" каменю. ВІДЕО

  Проблема незаконного видобутку бурштину стала темою спецпроекту «Янтарные войны в Украине» журналістки Шахіди Якуб. Вона побувала у «бурштинових» районах України і «у всій красі» показала результати роботи старателів.

  Обговорюючи цю програму в ефірі 112 каналу, народні депутати Борислав Розенблат та Ігор Мосійчук зійшлися на тому, що єдиним правильним рішенням у ситуації, що склалася є прийняття закону.

  «Я не знаю і не втручаюся в кримінальне провадження, по якому проходить Борислав Розенблат і Максим Поляков. Але можу чітко стверджувати: внесення законопроекту, внесення правок до нього, внесення подань на позбавлення незаконно виділених земельних ділянок, я стверджую, що вони були незаконно виділені Лабунською, колишньою головою Житомирської облради, Розенблат робив в інтересах держави», - сказав Ігор Мосійчук та зауважив, що не дивлячись на спротив правоохоронних структур, депутати мають працювати над легалізацією видобутку бурштину.

  Я ще раз наголошую: «Бурштин для України, це як для деяких країн нафта. Якби держава могла його легально добувати і обробляти, то до бюджету вдалось би спрямувати 700 мільйонів або ж і мільярд доларів США. Ці кошти можна було б направити на обороноздатність нашої держави, на школи, лікарні. Проте досі ці гроші йдуть до кишень злочинців. Давайте приймати правильні рішення і менше просто розмовляти».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework