Геннадій Зубко в Житомирі: «Сьогодні Житомирщина є лідером з реформ децентралізації та з багатьох інших реформ»

  23 серпня, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко вручив ключі від 12 шкільних автобусів керівникам райдержадміністрацій та об’єднаних громад Житомирщини. Участь у заході взяли керівництво міста та області.

   Напередодні нового 2017‒2018 навчального року Новий шкільний транспорт отримали 4 об’єднані громади: Семенівська ОТГ, Станишівська ОТГ, Ушомирська ОТГ та Брусилівська ОТГ. А також райони: 2 автобуси для Пулинського району, по 1 для Коростенського, Новоград-Волинського, Романівського, Ружинського, Черняхівського та Чуднівського районів. Закуплено автобуси за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів.

  «За останні 2 навчальні роки в області було закуплено 58 нових шкільних автобусів, з яких 12 — у 2017 році. У зв’язку з проведенням оптимізації мережі закладів освіти є потреба ще у 38 шкільних автобусах, які будуть закуплені в наступні роки», — зазначив голова ОДА Ігор Гундич.

  Парк шкільних автобусів Житомирщини уже складає 254 одиниці. Сьогодні 100 % дітей в області забезпечуються комфортним підвезенням до навчальних закладів, а це майже 14 тисяч дітей. Учні підвозяться до 409 шкіл із 992 населених пунктів.

шкільні автобуси

  Довідково: Автобуси закуплені у 2017 році управлінням освіти і науки ОДА через електронну систему ProZorro. Загальна вартість автобусів складає 18 мільйонів 765,0 тисяч гривень; кошти виділені на умовах співфінансування: 70 % — з ДФРР та 30 % — з місцевих бюджетів. Вартість 1 автобусу становить 1 млн 563,75 тис. грн, виробник — ДП «АЗС №1 «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

  Під час прес-підходу, після вручення ключів від нових шкільних автобусів, Геннадій Зубко розповів: «Сьогодні ми зібралися провести нараду з децентралізації в Житомирській області, аби дізнатися, як саме втілюється реформа у цьому регіоні. Сьогодні Житомирщина є лідером з реформ децентралізації та з багатьох інших реформ. А ці автобуси — маленький інструмент новітнього шкільного простору. Ви знаєте, що відбувається реформування освіти: створюється “Нова українська школа”. Міністерство регіонального розвитку запровадило новий освітній простір. Це питання інфраструктури, це питання транспорту, це питання інфраструктури навколо школи, навчальних приладів і взагалі все те, що стосується дизайну, доступності приміщень для освіти наших маленьких дітей. Цього року у Житомирі відкривається 30 опорних шкіл. Ми ще скажемо додатково, скільки до них буде приєднано філій. Безпосередньо для нас дуже важливе будівництво автомобільних доріг, щоб саме до цих філій було зручно та безпечно доїхати на транспорті.

  Також ми об’єднали зусилля спільних джерел фінансування (це і Державний фонд регіонального розвитку, і субвенції об’єднаної територіальної громади, це програма “Шкільний автобус” Міністерства освіти, це додаткова субвенція на опорну школу від Міністерства освіти). Для нас дуже важливо, що саме президентська програма, яка стосується перевиконання митних платежів, спрямована на ремонт саме місцевих доріг, які ведуть до опорної школи. Саме менеджмент, координація повинна забезпечити на місцевому рівні державну політику, яка формується у напрямку освіти. Все інше буде залежати від того, як працюватимуть ОДА, обласна та міська ради, місцева громада та ОТГ, які і повинні створити той простір, який дозволить нашим маленьким українцям отримати гарну освіту.

  Сьогодні відбулося засідання уряду. На ньому було проголошено, що на наступний рік буде виділено 1 мільярд гривень саме на опорні школи і на створення для початкових класів (1‒4 класи) “Нової української школи”. Це дуже важливо, адже найголовніший ресурс, який є сьогодні в Україні — це не земля, а люди, які тут живуть і роблять Україну незалежною державою. Вітаю усіх із Днем державного прапору і з Днем Незалежності України, який ми вже завтра святкуватимемо усією країною!».

Гундич


Катерина Дейнека
Фото із сайту Житомирської ОДА

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework