Депутат: Серія позачергових виконкомів, свідчить про організаційний хаос у міській раді

  «Поцікавився, яким рішенням або розпорядженням скликаються позачергові виконкоми Житомирської міської ради. Як виявилося, рішення або розпорядження про скликання позачергового виконкому Житомирської міської ради не існує»,  - про це пише депутат районної ради Микола Череднік. 

   «Як на мене, це дивно!

  Виходить, коли захотіли, тоді і скликали та прийняли те, що захотіли. Навіщо ж нам заморочуватися з оприлюдненням проектів рішень, якимись документами про скликання, перевіркою та юридичною експертизою чи майбутні рішення не порушують закони та не виходять за повноваження виконкому. 

  Події останніх тижнів, а саме: серія позачергових виконкомів, свідчить про організаційний хаос у міській раді. Можу про це говорити, бо у середу відбувається чергове засідання виконкому. У четвер ввечері на сайті міської ради з’являється інформація про скликання позачергового виконкому та проект рішення про зобов’язання укласти договір між Управлінням капітального будівництва та конкретною будівельною компанією. У п’ятницю - це рішення приймається.

  Це спроби через "контрольований" виконком вирішувати «потрібні» питання. Інколи ці спроби вдалі, інколи - ні. Очевидно, що місцева влада відпрацьовує механізм, як через виконком протягувати «потрібні» рішення.

  Питання про сквер по вул. Лятошинського - це намагання в обхід сесії, депутатів та процедур прийняти земельне питання. Якби це рішення пройшло, далі усі "потрібні" земельні питання приймалися виконкомом.

  Рішення, яке виконком прийняв 18 серпня, - це легалізація обрання підрядника якоюсь «загадковою» комісією, про яку нікому не відомо, крім її членів.

  Рішення від 4 серпня прийняте в інтересах конкретних людей з порушенням закону та перевищенням повноважень виконавчого комітету.

  Все, що вище описано, є свавіллям місцевого самоврядування. Це недопустимо. Рішення виконкому від 18 серпня прийнято з грубими порушенням Закону та регламенту. Через суд воно буде оскаржено та скасовано.
Не сильно вірю у чесність українських судів, але іншого виходу, ніж звернутися до суду, не бачу.

  Закликаю друзів-житомирян долучатися до цього процесу та подавати колективний позов щодо скасування незаконного рішення виконавчого комітету від 18 серпня», - наголошує Микола Череднік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат райради: Без тендеру обирається компанія, яка буде здійснювати роботи по реконструкції частини тротуарів

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework