Бурштинові війни: опубліковано новий компромат на Розенблата

  Народний депутат України Борислав Розенблат збирав дані про всі компанії, які отримали ліцензії на видобуток бурштину в Житомирській області.

   Про це свідчать звернення народного депутата у Державну службу геології, послані їм з початку року 4 рази, передає obozrevatel з посиланням на "Українську правду" (документи від експерта центру "Ейдос" Гліба Канівського).

  Свої листи Розенблат аргументував тим, що до нього звертаються мешканці Житомирщини щодо проблеми незаконної видачі ліцензій на видобуток бурштину.

  Посилаючись на це, Розенблат просив Держгеонадра надати йому, наприклад, перелік спецдозволів на видобуток бурштину, виданих протягом 2016-2017 років, а також надати перелік суб'єктів-надрокористувачів. В іншому зверненні Розенблат ставить під сумнів законність видачі дозволів на користування надрами в 2015-2017 році.

  У березні 2017 він планував провести зустріч влади і суспільства щодо незаконного видобутку бурштину.

  Нагадаємо, Розенблата підозрюють в отриманні великого хабара від компанії з видобутку бурштину. За даними правоохоронців, депутат отримав гроші, запропонувавши іноземній компанії допомогу в реалізації схеми з незаконного видобутку бурштину.

  19 червня в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця Розенблата за підозрою в отриманні хабара в $200 тис. Сам Розенблат назвав дії правоохоронців "провокацією". Всього в рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину затримано шість осіб.

  11 липня Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з Розенблата.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework