×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Вибори на Житомирщині не пройшли без скандалу

У виборчому окрузі №66 з центром у м. Малин зранку спостерігача ОПОРИ не впускали до приміщення окружної виборчої комісії (ОВК), повідомляє ОПОРА.

Голова комісії, Струкова Людмила Володимирівна, зазначила: «Спостерігачі будуть заважати комісії працювати. Вони мають бути тільки на засіданні, а зараз не мають права».

Спостерігач ОПОРИ склав акт та викликав групу оперативного штабу УМВС по виборах. Після цього голова комісії дозволила бути на ОВК лише спостерігачу від ОПОРИ, хоча біля ОВК знаходилось близько 10 спостерігачів від різних партій та громадських організацій.

Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» спостерігач має право бути присутнім на засіданнях ЦВК (п.2 частини другої статті 34 Закону), дільничних виборчих комісій в межах одномандатного виборчого округу та засіданнях окружної виборчої комісії без дозволу чи запрошення відповідних комісій (на засіданні ЦВК одночасно можуть бути присутні не більше 2 спостерігачів від громадської організації, на засіданні ОВК чи ДВК – не більше 1 спостерігача від однієї організації), зокрема під час підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, встановленні підсумків голосування та результатів виборів (стаття 34, частина дев’ята статті 78).

n2710141188

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework