×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Президент Петро Порошенко прибув на зустріч з Володимиром Путіним у межах форуму "Азія - Європа", який триває в Мілані

Перед зустріччю російський президент висловлював надії на відновлення російсько-української співпраці, а український лідер анонсував "непрості переговори".

Після переговорів очікують заяву для преси, - про це повідомляє ВВС Україна.

Раніше на офіційному сайті президента України повідомлялося, що 14 жовтня Петро Порошенко та Володимир Путін у телефонній розмові узгодили формат та порядок денний своєї зустрічі в Італії. Також у повідомленні йшлося, що «Петро Порошенко і Володимир Путін підтвердили необхідність неухильного дотримання домовленостей щодо припинення вогню і відведення військ».

Водночас помічник російського президента Юрій Ушаков заявив, що українське питання учасники саміту обговорять під час сніданку.

За словами очільника Кремля, практична співпраця з Україною стане можливою «після досягнення стійкого миру та стабілізації ситуації» в країні.

У рамках такого діалогу він радить обговорити «конституційний устрій, майбутнє країни, де було б комфортно і безпечно жити всім без винятку громадянам України».

Втім, у тому ж інтерв'ю президент РФ говорить про "антиконституційний державний переворот, рушійною силою якого стали націоналісти та радикальні угруповання" в Україні.

Порушуючи тему газового питання, Володимир Путін заявив, що готовий до конструктивних переговорів.

Петро Порошенко напередодні зустрічі з російським колегою у своєму телезверненні говорив про «непрості переговори».

2З одного боку - керівники низки провідних європейських держав разом з президентом України. З іншого боку - президент Росії. Я знаю, це будуть непрості переговори, але я до них готовий», - заявив він.

Своїми цілями Петро Порошенко назвав повне припинення вогню, виведення російських військ та техніки і встановлення контролю за кордоном. Це, за його словами, відкриє шлях до політичного врегулювання ситуації на Донбасі.

16 жовтня український президент зустрівся з німецьким канцлером Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці, президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм та президентом Єврокомісії Жозе-Мануелем Баррозу.

Під фото

Речник українського президента оприлюднив у Twitter фотографію з зустрічі політиків

n1710141069

Последнее изменение Пятница, 17/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework