×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сергій Машковський говорить, що між владою і бізнесом має встановлюватися зв'язок

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, розпочавши зустріч із представниками бізнесу, присвячену розвитку інвестиційної діяльності на Житомирщині. Участь у ній взяли також перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин, керівники профільних департаментів.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Сергій Машковський подякував присутнім за те, що вони планують чи вже займаються бізнесом на території нашої області, вносять інвестиції, створюють робочі місця, впроваджують європейські принципи роботи. «Це дуже важливо для нас. Це допомагає нам розвиватися у правильному напрямку. А напрямок, за яким і Україна, і Житомирська область мають іти – європейський. І він незмінний», - зазначив очільник області.

Він закликав присутніх бізнесменів до діалогу, запропонувавши поставити питання, які їх хвилюють, озвучити проблеми, з якими стикаються, висловити побажання. Зі свого боку голова облдержадміністрації пообіцяв повний захист від свавілля дозвільних і контролюючих органів та готовність до спілкування і розв’язання проблем у разі наявності подібних фактів. «Я гарантую повну прозорість наших відносин», - заявив Сергій Машковський.

Очільник області повідомив також, що при облдержадміністрації створено раду по залученню інвестицій, до складу якої входять працівники департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації і представники всіх контролюючих і дозвільних органів. Цей орган покликаний вирішувати виникаючі у інвесторів проблеми з максимальним урахуванням інтересів інвестора і держави.

Зі свого боку перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин зауважив, що політика щодо залучення інвесторів вже змінюється на краще. Так, у квітні інвестор висловив бажання вкласти кошти у реконструкцію Житомирського аеропорту і протягом всього 40 днів отримав дозвіл на оренду земельної ділянки. Хоча відомо, що такі питання нерідко вирішуються впродовж років. Сергій Сухомлин повідомив, що на сьогоднішній сесії Житомирської міської ради розглядалися інвестиційні проекти, зокрема щодо будівництва гідроелектростанцій і сонячних станцій у м. Житомирі, щодо біогазових установок. Депутати міської ради підтримали проект щодо створення індустріального парку у м. Житомирі. Це буде ділянка площею близько 100 га.

Під час зустрічі інвесторів цікавили питання щодо енергозбереження, економії електроенергії і газу, переходу на альтернативні джерела опалення.

«Для нас вкрай важливо, щоб ви переходили на альтернативні види опалення, - зауважив Сергій Машковський. – Цим ви зекономите свої кошти, зекономите споживання газу. Ми готові цьому сприяти». При цьому очільник області наголосив на тому, що економія електроенергії має бути прийнятною для інвестора, без зменшення об’ємів його виробництва.

Представник компанії по виробництву гнучкої та металевої упаковки для хімічних, сипких і рідких матеріалів озвучив проблему, з якою стикнувся у своїй роботі. Він повідомив, що розмитнення продукції відбувається за завищеними цінами та існують великі проблеми із поверненням ПДВ. Такий стан речей не влаштовує власників компанії і наразі всі основні проекти призупинені. У відповідь Сергій Машковський запропонував влаштувати зустріч представників компанії з керівництвом регіональної митниці і податкової служби: «Ми маємо захистити інвестора і створити комфортні умови для його діяльності. Основне зло на сьогодні – боротьба з корупцією, і вона має носити системний характер».

n250914708

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework