В селі на Житомирщині "доживає" останні дні маєток Модеста Єзерського. ФОТО

В селі на Житомирщині "доживає" останні дні маєток Модеста Єзерського. ФОТО

  Руїни маєтку Модеста Єзерського у селі Іванківці Житомирського району. Будинок побудований 1892 року місцевим поміщиком, декілька раз міняв власників.

  В радянські часи (до 1978 року) тут була школа, зараз будівля стоїть пусткою, добратись через зарослі непросто. Жити будинку явно недовго...", - розповідає Myroslava Andrushchenko на сторінці RUЇNИ UKRAЇNИ у Фейсбук. 

  Село Іванківці до Другої світової війни мало назву Янківці. Село відоме з 1501 року. Воно розташоване на березі річки Гуйви, що є притокою Тетерева. За останнім переписом кількість населення складає 489 осіб. Відомо, що маєток був побудований місцевим поміщиком Модестом Єзерським у 1892 році. У 1913 році маєток вже належав російському генерал-майору та військовому історику Веніаміну Баскакову, який здав його в оренду Францішеку Домбровському.

  За словами місцевих, після відступу німецьких військ під час Другої світової війни, в садибі розміщувався військовий шпиталь.

  Після госпіталю в садибі розміщувалася школа до 1977року. У 1978 році школа вже працювала в новому приміщенні, а садибу використовували як літній шкільний табір до 1991 року.

іванків2

іванків2

іванків2

іванків2

іванків2

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework