Житомирянин виготовляє солодощі із коноплі. ВІДЕО

45-річний житомирянин Олег Земнухов виготовляє солодощі із коноплі – два роки поспіль чоловік робить конопляну халву. Окрім того, житомирянин додає зелень коноплі у салати та варить конопляний сир.
Олег Земнухов розповів Суспільному, що робить халву з конопляного меду та лущеного конопляного насіння, а почав її робити, бо упродовж 30 років він не їсть м’яса тваринного походження, а халва від інших виробників його не влаштовувала:
"Вони мене не влаштовували, тому що не передавали смак і користь цього продукту. Тому я вирішив робити халву самостійно. Щоб зробити конопляну халву нам потрібне конопляне насіння. Насіння лущене – без оболонки. Грам 300 цього насіння ми насипаємо у кавомолку, перемелюємо, і додаємо до цієї суміші конопляний мед. Меду беру приблизно півтори столових ложки. Все перетираємо. Зверніть увагу, що я ці інгредієнти не нагріваю, щоб страва не втратила свої лікувальні властивості".
"Конопляна олія при виразках має лікувальні властивості. До речі, ще раджу вживати тим, кому треба підтримати свій імунітет після хвороби, поповнити організм амінокислотами, щоб організм відновився".
"Конопляна халва дуже смачна. Олег її робить вже два роки, але ми усе своє життя вживаємо страви з коноплі, їмо конопляні зернятка. Ще пророщуємо і пшеницю, і жито. Там же багато вітамінів усяких і енергії. Наші пращури, бабусі, прабабусі коноплю також вживали. Вона ж лікувальна. Малим дітям робили з коноплі молочко. У піст, особливо, годували малечу конопляним молоком. Воно дуже поживне і корисне".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирянин виготовляє із коноплі мокасини, лоуфери та черевики. ВІДЕО
Семирічний школяр із Житомира зібрав 100 видів кактусів. ВІДЕО
Конопля як бренд: 15 років житомирянин виготовляє одяг, взуття та аксесуари. ВІДЕО