Житомирянин виготовляє солодощі із коноплі. ВІДЕО

Житомирянин виготовляє солодощі із коноплі. ВІДЕО

  45-річний житомирянин Олег Земнухов виготовляє солодощі із коноплі – два роки поспіль чоловік робить конопляну халву. Окрім того, житомирянин додає зелень коноплі у салати та варить конопляний сир.

   Олег Земнухов розповів Суспільному, що робить халву з конопляного меду та лущеного конопляного насіння, а почав її робити, бо упродовж 30 років він не їсть м’яса тваринного походження, а халва від інших виробників його не влаштовувала:

  "Вони мене не влаштовували, тому що не передавали смак і користь цього продукту. Тому я вирішив робити халву самостійно. Щоб зробити конопляну халву нам потрібне конопляне насіння. Насіння лущене – без оболонки. Грам 300 цього насіння ми насипаємо у кавомолку, перемелюємо, і додаємо до цієї суміші конопляний мед. Меду беру приблизно півтори столових ложки. Все перетираємо. Зверніть увагу, що я ці інгредієнти не нагріваю, щоб страва не втратила свої лікувальні властивості".

   Олег Земнухов радить їсти конопляну халву людям, які страждають на виразку шлунку:

  "Конопляна олія при виразках має лікувальні властивості. До речі, ще раджу вживати тим, кому треба підтримати свій імунітет після хвороби, поповнити організм амінокислотами, щоб організм відновився".

   Першим дегустатором страв Олега є його мама Ядвіга Земнухова:

  "Конопляна халва дуже смачна. Олег її робить вже два роки, але ми усе своє життя вживаємо страви з коноплі, їмо конопляні зернятка. Ще пророщуємо і пшеницю, і жито. Там же багато вітамінів усяких і енергії. Наші пращури, бабусі, прабабусі коноплю також вживали. Вона ж лікувальна. Малим дітям робили з коноплі молочко. У піст, особливо, годували малечу конопляним молоком. Воно дуже поживне і корисне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирянин виготовляє із коноплі мокасини, лоуфери та черевики. ВІДЕО

Семирічний школяр із Житомира зібрав 100 видів кактусів. ВІДЕО

Конопля як бренд: 15 років житомирянин виготовляє одяг, взуття та аксесуари. ВІДЕО

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework