Гіпсові барельєфи-ікони із зображенням загиблих українських воїнів створюють у Житомирі. ВІДЕО

  Близько десяти житомирян-волонтерів працюють над створенням гіпсових барельєфів із зображенням українських воїнів, які загинули на Сході України.

 

  Майстерня "Ікона пам’яті загиблих за незалежність України" у Житомирі працює другий рік поспіль, розповідає suspilne.media.

 Ніна Шепетуха – одна із житомирських волонтерок, яка до створення гіпсових барельєфів-ікон долучилася у березні минулого року. Жінка розповіла Суспільному, що відтоді майже кожні вихідні приходить у майстерню, яка розташовується у міському парку на березі річки Тетерів.

  "Ідея створення майстерні належить скульпторці з Італії Олені Карамушці. "Це її запатентовані роботи. Ми працюємо з формами, які вона нам надає для виготовлення цих барельєфів", - сказала волонтерка. За її словами, на іконі зображена українка-символ матері-батьківщини, яка обіймає загиблого воїна.

гіпсові 1

  Жінка розповіла, що виготовлені барельєфи волонтери дарують родичам загиблих воїнів.

  Дмитро Перцев теж волонтер. Розповів, що до майстерні у свої вихідні приходить за власним бажанням. Чоловік каже, що чотири роки тому був поранений на Сході України, неподалік Авдіївки. Продовжує службу у Збройних Силах України, а у вільний час допомагає створювати барельєфи.

  "Ця моя праця – данина пам’яті полеглим побратимам. Крім того, це своєрідний різновид реабілітації. Мене це заспокоює", - каже чоловік.

гіпсові 3

  Оксана Заєць розповіла, що на на підготовку одного барельєфу вони витрачають два місяці. "Ікона спочатку заливається, потім вона відстоюється, а потім шпаклюється прибирається зайвий гіпс", - сказала Оксана Заєць.

  Ніна Шепетуха: "Проект є волонтерським. Нас ніхто спеціально не фінансує. Гроші дають небайдужі люди або купують потрібні матеріали. Приходять до нас, приносять гіпс, пензлики".

  За її словами, за майже два роки майстри-волонтери виготовили та передали родинам загиблих воїнів більше 50-ти ікон. Цієї осені планують передати ще 20.

Автор сюжету Леонід Харшан

Камера Сергій Базилюк

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework