Унікальний заповідник відкриють у Малинському районі

 Трьохсотлітні старовинні дуби, рослини та тварини, занесені до Червоної книги України – таким природним різноманіттям може похвалитися Любовицька сільська рада Малинського району. Саме там створять ландшафтний заказник місцевого значення «Заплава пам’яті Небесної Сотні».

   «Він буде площею 12,7 га. На території цього заказника знаходяться 14 старовинних дубів віком більше 300 років. Висота – 30-35 м і діаметр – від 1,2 до 1,6 м. Крім того, там є червонокнижні рослини, зокрема пальчатокорінник м’ясочервоний, пальчатокорінник травневий, любка дволиста. А також деякі тварини проживають, занесені в Червону книгу України, зокрема орлан білохвостий, підорлик малий, махаон, вусач мускусний, красуня діва», – розповідає заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський.

  Подібні унікальні місця необхідно відокремлювати і зберігати – наголошують в ОДА.

  «У подальшому це може бути частиною туристичного маршруту. Ми плануємо, щоб це надбання увійшло в маршрути Житомирської області, які теж стануть частиною акції „Мандруй Україною“», – каже Віктор Градівський.

  Такі заказники місцевого значення охороняються відповідно до законодавства. Опікуватися ним будуть органи місцевого самоврядування. Значних коштів на створення ландшафтного заповідника не потрібно. Лише на проектну документацію.

   «На сьогоднішній день достатньо того, що є певні знаки, які вказують на те, що це ландшафтний заказник і там заборонено проведення будь-якої господарської діяльності, крім туристичних відвідувань», – повідомляє Віктор Градівський.

Джерело: ctv.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework