×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Міжнародна агровиставка «Зернові технології» - курс на Захід для аграріїв України

Українське виробництво, зокрема аграрне, сьогодні як ніколи потребує нового дихання, розширення горизонтів.

n 1602167812 1Саме таким імпульсом для розкриття потенціалу вітчизняної сільськогосподарської галузі став масштабний захід, який відбувся днями у Києві. З 10 по 12 лютого Київський виставковий центр зустрічав гігантів аграрного бізнесу на виставках «Зернові технології», «Фрукти, овочі та логістика» та «AGRO ANIMAL SHOW».

Виставка зібрала цього року рекордну кількість відвідувачів – близько 17 тис. аграріїв, які укладали угоди, знаходили потенційних клієнтів та знайомилися з останніми новинками у галузі рослинництва, тваринництва та сільськогосподарської техніки України та світу. Традиційно, відкривала виставку заступник міністра агрополітикиВладислава Рутицька. Долучився до події також Мартін Дей - представник посольства Великої Британії в Україні. Інші персони вищої аграрної ліги України, присутні на виставці,також стали черговим підтвердження того, наскільки важливу роль відіграє аграрний бізнес у майбутньому нашої країни.

Відкриття виставки

Головною тезою, яка прозвучала під час триденних зустрічей, конференцій та семінарів став заклик щодо негайного реформування аграрної сфери України. Без залучення комплексу інноваційних рішень на різних стадіях виробництва вітчизняної сільськогосподарської продукції майбутнього в Українського АПК немає, - запевнили доповідачі.

КлайвБлекер, британський експерт з точного землеробства, наголосив на тому, що Україна має величезний потенціал у аграрній галузі і в майбутньому має всі шанси стати годувальницею світу. Адже у 2050 році населення Землі складе щонайменше 12 млрд. людей, нагодувати яких спроможні лише найбільші житниці планети, до яких належить і наша країна. Але для цього щорічний приріст в аграрній галузі має становити не менше 35 %.

Досягти цього сьогодні можна лише одним способом – застосовувати IT-технології в сільському господарстві. Саме за рахунок них сьогодні розвивають аграрний бізнес країни всього світу. Адже  зараз уже недостатньо просто зібрати врожай – треба його вигідно продати, для того щоб закласти фундамент для успішного ведення та розширення бізнесу у наступному році. В Україні з цим поки справи ідуть дуже повільно. Одними з небагатьох помічників фермерів стали онлайнові платформи, такі як Юагро.Інтернет-ресурсипропонують розширення рамок співпраці «фермер -дистриб’ютор» і надають можливість аграріям знайти найвигідніші ринки збуту по всій Україні.

Експерти ринку для прикладу вказують на нашого найближчого сусіда – Польщу, яка на противагу 38 тис. українських фермерів має більше мільйона господарств. Вони продають найрізноманітнішу продукцію самостійно знаходячи покупців в усіх куточках світу. Основним помічником у цій справі для них стала всесвітня мережа. І тут українські фермери знову стикаються з проблемою - відсутністьінтернету у сільській місцевості України. Найбільше, на що вони можуть розраховувати – доступ до мережі з мобільного телефону. Саме тому фахівці Юагровважають, що найкращим виходом для вітчизняного фермера була б розробка спрощених додатків до смартфонів. Такі думки не раз висловлювали і експерти на виставці. Мобільний додаток був би корисним у здійсненні покупок і продажів продукції в інтернеті з телефону у будь-якому куточку країни, слідкуванні за новинами сільськогосподарського ринку, погодними умовами тощо.

Роботи у плані реформування в галузі АПК доведеться зробити ще дуже багато. Український фермер має нарешті стати таким, як його колега з-за кордону – успішним, процвітаючим, сучасним. Адже саме поняття фермер в Європі та США невіддільне від поняття достатку. Свого власного та країни в цілому. Для цього мають працювати всі – від чиновників у владних кабінетах, які готують всю необхідну законодавчу базу до інтернет-проектів типу Юагро.

n 1602167812

n 1602167812

n 1602167812

n 1602167812

n 1602167812

Прочитано 2863 раз

Последнее изменение Вторник, 16/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework