Замок на Житомирщині потрапив до ТОП місць, куди поїхати на вихідні під Києвом

  Якщо ви шукайте цікаві локації для тихого сімейного відпочинку за межами міста, Сьогодні.Lifestyle склали ТОП мальовничих місць, куди можна поїхати на машині. Всі ці місця будуть доступні для відвідування після послаблення карантину, але планувати свою міні-поїздку можна починати вже зараз.

   Дендропарк "Олександрія" 

  Знаменитий парк розташувався в 100 кілометрах від Києва в місті Біла Церква. Дендрологічний парк "Олександрія" заклала графиня Олександра Браницька, якій і належали ці землі. Парк багатий місцевими реліктовими рослинами і завезеними з Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Територія комплексу складає 200 га і налічує близько 2500 видів рослин і дерев. Їхати в парк бажано на цілий день, захопивши з собою все для пікніка. 

park oleksandriya 8

  Етнографічний комплекс "Українське село"

  Комплекс розташований в 15 км від межі міста Києва в бік Житомира в селі Бузова, і насправді є базою відпочинку. "Українське село" складається з етнографічного музею, зоопарку, сучасного і етнографічного готелю, будиночків для пікніка, мангальних місць, ресторану і сауни.

  На території комплексу розташовані шість хат з різних куточків України. Автентичні будови зі Слобожанщини, Карпат, Полісся і Подніпров'я були розібрані і акуратно привезені в музей. Найстарішій хаті 191 рік. Будиночки повністю зберегли вигляд і дух України ХІХ століття.

Этнографічний комплекс "Українське село"
Этнографічний комплекс "Українське село"
Фото: Facebook/Ukrselo

  Зоопарк "XII місяців" 

  Розташований в 40 км від центру Києва по трасі на Димер, між Демидовом і Литвинівкою. На території площею 16 га розташовані вольєри, побудовані за сучасними технологіями. У зоопарку можна побачити понад 100 видів тварин. Серед його мешканців – білий лев і левиця, білий тигр, чорний ягуар, червоний вовк, гепарди, пума, гієни, камчатські ведмеді, різні мавпи, носоріг, антилопа канна, бізони, альпаки та ін.

Зоопарк "XII місяців". Фото: Facebook / Парк XII Місяців

  Ландшафтний парк "Буки" 

 Ландшафтний парк знаходиться в селі Буки, Київська область. Цей парк був створений у 1996 році бізнесменом Іваном Сусловим, і відтоді він стрімко розвивається і набирає популярності завдяки своєму цікавому оформленню. На території проводяться екскурсії (платні), а ось вхід в сам парк безкоштовний. Також тут є маленький зоопарк, вежі, мости. Нещодавно в парку з'явилася "Казкова галявина" з фігурками героїв з казок.
Парк "Буки". Фото: Facebook

  Замок "Радомисль" 

  Замок "Радомисль" знаходиться в містечку Радомишль, що по Житомирській трасі. Відстань від Києва становить 109 кілометрів. У замку всього п'ять залів, стіни яких прикрашають домашні ікони та іконостаси, зібрані з усієї території України. Є також конференц-зал і трапезна, де всі бажаючі можуть смачно і ситно перекусити.

  На території замку "Радомисль" проходять фестивалі, майстер-класи, семінари і конференції. Можна погуляти біля річки, помилуватися красивим ландшафтом і рідкісними рослинами, які занесені до Червоної книги України.

радомисль2

   Унікальний парк "Добропарк"

  Це абсолютно новий парк за межами Києва (в селі Копилів Макарівського району), над створенням якого працювали понад півтора року. У парку висадили понад 1,2 мільйона тюльпанів. 20 співробітників парку саджали їх впродовж місяця з ранку до вечора. Зараз поле вже цвіте.

Добропарк
Добропарк
Фото: Facebook/Добропарк

  Відзначається, що територія нового парку приблизно дорівнює 400 футбольним полям. Протяжність грядок на алеї тюльпанів склала 8 кілометрів. Квіти висаджені за стандартом полів в Голландії. На даний момент висаджено 97 сортів, але їх кількість буде збільшуватися з кожним роком.

  Також в парку облаштували поля, озера і гаї, сади, рівнини і алеї. У парку також з'явиться лавандова, гортензіевая та самшитова долини, а також "долина Кохання" з романтичними арт-інсталяціями та квітковими композиціями у вигляді величезних сердець.

Добропарк
Джерело: segodnya.ua

Новини Житомира

 

 
 

Последнее изменение Вторник, 12/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework