У Житомирі підготували перший том історії облмуздрамтеатру

   Письменник і драматург Василь Врублевський завершив написання та упорядкування першого тому історії Житомирського театру імені Івана Кочерги.

   До книги "Мельпомена на Пушкінській" увійшли найбільш значущі події із життя мистецького колективу – від часу утворення театру у січні 1944 року і до 1966 року. Усього автор планує написати три томи по 500 сторінок у кожному, - розповідає suspilne.media.

  Перший том дослідження історії житомирського театру Василь Врублевський писав упродовж трьох років. На майже п’ятистах сторінках - розповіді митців, друковані рецензії на вистави та відгуки глядачів

  Василь Врублевський: "Відверто кажучи, я не планував роботу у такому форматі, але поступово обсяг персоналій зріс до 800 акторів, які працювали з 1944 року, а кількість джерел – рецензій, відгуків та інших публікацій – до тисячі. Плюс спогади акторів, з якими спілкуєшся, різні цікаві фрагменти. Вважаю, що наш театр заслуговує, щоб мати опис своєї історії"

  Маючи велику кількість матеріалу, важко було його упорядкувати, каже Василь Врублевський.

  Василь Врублевський: "Треба хронологічно все зафіксувати, зробити певну систему, щоб ти сам орієнтувався у такому масиві матеріалу. Тобто, перехресні матеріали, умовно кажучи. В голові всього не втримаєш".

  Зараз автор працює ще над двома томами, які охоплюють період з 1967 року і до наших днів

  Василь Врублевський: "Має бути 75 розділів – по одному на кожен сезон. Якщо буде, що видати, то не проблема з грошима. Можна не видати великим тиражем. Можна розмістити в електронній бібліотеці бібліотеки імені Олега Ольжича. Тут не стоїть питання бізнесове".

  Василь Врублевський каже, що твір має зацікавити як професіоналів, так і любителів театрального мистецтва.

  Наталія Ростова, директорка, художня керівниця театру ім. І. Кочерги: "Це перша книга. Я сподіваюся, буде ще дві інших про наш театр. Історія нашого театру дуже цікава, дуже багато цікавих людей з великими іменами працювали в ньому. Це буде великий внесок в історію нашого театру і області".

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework