У Житомирі з'явиться творчий хаб для ремісників міста і області

   5 липня у Житомирі буде відкрито творчий хаб для ремісників міста і області, яким вони зможуть користуватися безоплатно. 

 

   Це унікальний об'єкт, який покликаний сприяти розвитку творчих професій і самозайнятості населення в регіоні.

   Нижче ви знайдете прес-реліз. Прохання повідомити про вашу присутність на заході. Будь-які питання чекаємо у відповідь на цього листа або телефоном - 09791554445, Олена

   Урочисте відкриття творчого хабу 5 липня 2018 року відбудеться у місті Житомир за адресою: вул. Мазепи, 36. Початок – 15.00.

   Європа дарує деревообробний цех – у Житомирі відкривається творчий хаб для ремісників

   5 липня 2018 року в Житомирі відкривається творчий хаб, в якому встановлено устаткування для роботи з деревиною, металом, гравірувальний апарат, 3Д принтер та інше. Його за кошти Європейського Союзу для майстрів і для тих, хто хоче навчитися ремісництву обладнали в рамках транскордонного проекту «Craft It! Навчися і зроби» ГО “Український центр інтелектуального розвитку”. Проект спрямований на просування та поширення народних ремесел на території Полісся, як в Україні, так і у сусідній Білорусі, дві області якої виступають партнерами в його реалізації.

   «Ми вивчили основні ремесла, характерні для регіону і прийняли рішення зосередити свою увагу на створенні хабу для тих майстрів, які працюють з деревиною. Для них ми облаштували приміщення і встановили обладнання – деревообробні пристрої, користуватися якими можна буде безкоштовно. Тут можна буде використати токарний станок по дереву. Рубанок електричний, деревообробний комбінований станок, електролобзик, дрель ударна, віброшліфмашина, дрель-гвинтокрут, 3Д-принтер, лазерний гравер, фрезерний станок, ручний інструмент для роботи з деревом. Ми розраховуємо на те, що поява такого хабу сприятиме створенню творчого середовища і стимулюватиме молодих людей вчитися, поглиблювати свої знання, відпрацьовувати уміння і займатися ремеслами. Також хаб це в першу чергу – творча лабораторія і майданчик для навчального процесу. Створення такого об’єкту сприятиме розвитку креативної економіки в регіоні та підвищенню професійності існуючих майстрів, а отже якості їхніх виробів, що є візитівкою Полісся-ремісничого», - говорить керівник Українського центру громадських ініціатив «Світло», експерт проекту «Craft it!» Антон Плаксун.

   Ідея облаштування хабу зацікавила інші області Поліського регіону. Оскільки в рамках проекту передбачено фінансування для створення лише одного хабу, із Рівного та Київщини приїдуть делегації, яким цікаво вивчити організаційний бік створення такого закладу – вони готові зайнятися пошуком інвесторів для створення аналогічних осередків, але з іншим виробничим ухилом. Наприклад рівнянам близьке ковальство, а Київщина міркує над ткацьким цехом.

  Відкриттю хабу передувала низка освітніх тренінгів для майстрів Полісся (п’ять областей), які відбулися в партнерстві з «Укрпоштою», основна мета яких – навчити майстрів презентувати і продавати свою продукцію на міжнародних маркетплейсах (Etsy, Amazon, Ebay). Крім того, на базі шкіл було проведено кількадесят зустрічей з учнями про переваги самозайнятості через творчу роботу і те, які можливості дає опанування ремісничих професій. Також напрацюваннями проекту

  «Craft It! Навчися і зроби» зацікавили Державну службу зайнятості, яка висловила бажання впроваджувати в своїй профорієнтаційній роботі напрацювання проекту і включити в освітній блок інформацію про креативну економіку на прикладі ремесел. Таким чином, напрацьована на базі Полісся інформаційно-освітня база буде поширена по всіх областях України.

  Довідково: У 2017 році в рамках Територіальної співпраці країн Східного партнерства (http://eaptc.eu), що реалізується за кошти Європейського Союзу та за адміністрування GIZ, отримав підтримку транскордонний україно-білоруський проект «Розвиток традиційних народних ремесел як драйвер росту малого і середнього підприємництва та самозайнятості в прикордонних громадах».  Навчально-практичний блок «Craft It! Навчися і зроби» спрямований на підвищення знань щодо просування хенд-мейд товарів на різноманітних торгових майданчиках в інтернеті. Стратегічна мета проекту – сприяти поширенню альтернативних способів самозайнятості населення та продемонструвати модель та алгоритми поширення такого способу заробітку у сфері креативної економіки, всебічно сприяти розвитку цієї сфери і залученню до неї якомога більшої кількості людей.

  Реалізацією проекту з української сторони займаються громадські організації «Український центр інтелектуального розвитку» та «УЦГІ «Світло».

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework