Наші люди всюди: відомий житомирський художник розмальовуватиме Новоград. ФОТО

    Організатори музичного фестивалю Lesia Grand Fest подарують Новограду мурал.

 

    «Ідея створення муралу в Новограді належить громадській організації "Фундація Широкопояс". У межах проведення музичного фестивалю, організатори, разом з Віктором Мельником і швейною фабрикою "Леся", хочуть подарувати новоградцям художнє тематичне зображення на стіні дев’ятповерхівки на розі вулиць Пушкіна і Шевченка», — повідомляє Novograd.City

    – Ми плануємо почати малювати вже 22 травня. Якщо все будо добре, то за місяць мурал буде готовий. – Ну і офіційно його презентуємо десь ближче до початку фестивалю, – каже організатор фесту Ольга Широкопояс.

    – Задумка з муралом не одноразова акція. Ми хочемо щороку, під час фестивалю, реалізовувати подібні соціальні проекти,  – ділиться планами Ольга.

    Макет зображення вже готовий, кажуть у "Фундації Широкопояс". Наразі точно відомо, що на зображенні буде Леся Українка. Все інше організатори тримають в секреті.

Краб 1

 Фото з архіву Дмитра Краба

   Автором муралу є житомирянин Дмитро Краб

  Дмитро створює неймовірні картини на стінах житлових будинків. Хлопець уже презентував ряд проектів, які відомі не лише в Житомирі. Вони вражають своєю тонкою майстерністю. Серед наймасштабніших – "Житомир в орнаменті" та "Українська абетка міста".

Краб 2 Фото з архіву Дмитра Краба

   В інтерв’ю одному з житомирських видань Дмитро розповів, що стріт-арт не може бути в якихось рамках – там немає правил та алгоритмів. – Недостатньо просто пшикнути два рази і називати себе майстром цієї справи! В цьому треба варитись роками! Знати історію, бути приналежним до цієї субкультури та мати повагу до інших! – говорить автор майбутнього новоградського муралу.

    У грудні минулого року Novograd.city писав про те, що в Новограді може з’явитися перший мурал.

   Щорічний музичний фестиваль Lesia Grand Fest відбудеться просто неба 28-30 червня в місті Новоград-Волинський, на батьківщині Лесі Українки.

   Чому варто піти на Lesia Grand Fest?

  1. Перший соціальний музичний фестиваль в Новограді.
  2. Велика кількість артистів.
  3. Благодійна мета.

  На вас чекає: дитяча зона, арт-зона, лаунж-зона, фудкорт, наметове містечко та молодіжні розвиваючі заходи (зустріч з відомими українцями, свято холі, ніч акустики та багато іншого) – і все це в одному місці.

   Дітям до 12 років – вхід безкоштовний. Квитки можна замовити тут, або написавши сюди.

 

Джерело: Novograd.City

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework