×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирській області котельні активно переводять на альтеративні види палева

Житомирська область готується до роботи паливно-енергетичного комплексу області осінньо-зимовий період. 20 серпня голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів відповідну нараду, на якій обговорювалося і питання погашення заборгованості за спожиті енергоносії.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
«Перш за все цікавить проведена робота з енергоефективності в районах та містах в розрізі економії природного газу на 30%. Важливим питанням є впровадження альтернативних джерел енергії. Ми повинні використовувати ресурсний потенціал нашої області: торф, дрова, щепу», - наголосив Сергій Машковський.
На нараді було наголошено, що у заплановано по місту отримати економію зі споживання газу на рівні 20%, а по медичним закладам райцентру до 30%. Шляхом модернізації інших котелень також буде досягнута економія природного газу. У місті дві котельні вже працюють на альтернативних видах палива.
Окрім цього, у Ємільчено вже завершені роботи з переведення на альтернативні види палива по двом котельням, та у планах ще три. Завдяки переведенню цих об’єктів на інші енергоносії економія газу складатиме 108 тис. куб. м, а загалом по району цей показник перевищуватиме 30%.
Голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Крутій прозвітував, що у районі з 39 загальноосвітніх шкіл 24 – на газовому опаленні. Вже переведено 3 котельні у с. Троянів, Василівка і Піски. Дві модульні котельні планується встановити у с. Сінгурах та Левкові. За словами Сергія Крутія, до жовтня у районі заплановано перевести на альтернативні енергоносії 9-11 котелень. По Житомирському району мають наміри скоротити споживання природного газу на 30%.
Також певні здобутки є і Коростенському районі. Уже функціонує 4 котелені на альтернативах енергоносіях та ще чотири – заплановано.
У Лугинському районі на газу функціонує п’ять котелень: 4 при закладах освіти та 1 при закладі охорони здоров’я. Голова Лугинської райдержадміністрації Сергій Чорний наголошує на тому, що в районі побудовані типові школи, які зводили на територіях, постраждалих від аварії на ЧАЕС. Їх приміщення досить великі, розраховані на 450 учнів, а наразі в них навчається значно менша кількість школярів – до 100 дітей. Тому виникає складна ситуація із опаленням цих закладів.

Прочитано 1315 раз

Последнее изменение Среда, 20/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework