×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.
Версия для печати

На Житомирщині до 7% озимих зернових уражені септоріозом

На Житомирщині до 7% озимих зернових уражені септоріозом

  На Житомирщині у сонячні дні на посівах озимих зернових культур  спостерігається літ шведської мухи, гессенської мухи, злакової попелиці. Проявів розвитку хвороб фахівці не виявили.

   Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.  

  На падалиці зернових культур також продовжується шкодочинність шведської мухи, гессенської мухи та злакової попелиці. 7% рослин уражені септоріозом за розвитку хвороби 0,8%,  3% – бурою листковою іржею за розвитку хвороби 0,5%, 2% – борошнистою росою за розвитку хвороби 0,4%.     

  У посівах озимого ріпаку продовжуються розвиток і шкідливість хрестоцвітих блішок переважно в крайових смугах полів, які пошкодили 4-6% рослин у слабкому ступені.

  Спостерігається завершення живлення гусениць ріпакового пильщика, які пошкодили 4% рослин у слабкому ступені, подекуди продовжується шкідливість гусеницями озимої совки, ріпакового та капустяного біланів,  які пошкодили 2% рослин у слабкому ступені, капустяною попелицею (пошкоджено 4% рослин). 

  Відмічаються також прояви альтернаріозу у 1,2% рослин, пероноспорозу – в 1% рослин.

  На кукурудзі фіксують ураження летючою сажкою 1-2% рослин, загальна площа ураження – 5%. Пухирчастою сажкою уражено 4% рослин за загальної площі ураження 3%. Також є ураження качанів фузаріозом – максимум 2% з розвитком хвороби 0,3%.

  На падалиці зернових культур налічується 2-3 живі колонії мищоподібних гризунів на гектар. На посівах озимого ріпаку також трапляються їх поодинокі колонії. Прогнозується, що заселеність мишоподібними гризунами в агроценозах зростатиме.

Джерело: AgroTimes

Новини Житомира

 

Прочитано 560 раз

Последнее изменение Четверг, 15/10/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии