×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Три банки визнали неплатоспроможними

Три банки визнані неплатоспроможними – «Дельта Банк», «Кредитпромбанк» та «Омега Банк».

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, передає «Громадське».

Головною причиною віднесення «Дельта Банку» до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку «своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України».

«Агресивна розбудова корпоративного бізнесу АТ «Дельта Банк» у поєднанні з відсутністю достатнього досвіду в обраному сегменті призвели до значного погіршення якості кредитного портфелю та скорочення ліквідності банку. В кризових реаліях сьогодення основні акціонери не змогли своєчасно збільшити капітал у необхідному обсязі та залучити ліквідність для забезпечення виконання зобов’язань перед вкладниками», - зазначили в НБУ.

Щодо двох інших фінустанов, власником банків не було вжито заходів щодо надання фінансової підтримки банків з метою приведення їх діяльності у відповідність до вимог законодавства.

«Регулятивний капітал цих банків зазнав критичних втрат та досяг від’ємного значення. Також фінустанови продовжували порушувати вимоги нормативно-правових актів регулятора», - додали в Нацбанку.

n 0303153256

Прочитано 721 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework