×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У цьому році влада планує перевести всі теплопостачальні підприємства на альтернативні види палива

З ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки журналу «Житлово-комунальне господарство України» в облдержадміністрації сьогодні, 26 лютого, розпочався семінар-навчання на тему: «Практичні антикризові заходи».

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Житомирська область є одним із лідерів по Україні за скороченням споживання газу та дотриманням лімітної дисципліни, що неодноразово відзначалося на рівні Уряду», - наголошує голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Керівник області звернув увагу, що економії майже 17 млн. куб. м газу  вдалося досягти завдяки таким заходам: часткове переведення на автономне та індивідуальне опалення споживачів в окремих населених пунктах, закриття дев’яти нерентабельних комунальних котелень, модернізація 50 комунальних котелень та заміна 53-х енергоємних котлів. Вагомим кроком у цьому напрямку стало і заміщення споживання природного газу.   

Сергій Машковський переконаний, що Житомирщина має сповна використовувати свій природний потенціал. В першу чергу, це деревина і торф, розробка родовищ якого в Лугинському, Овруцькому та Олевському районах стане пріоритетними напрямком у поточному році. Окрім цього, в області працює три заводи, які виробляють твердопаливні котли, та понад 20 підприємств, що спеціалізуються на виробництві пелетів, паливних гранул та брикетів.

Із запланованих 119 котелень у 2014 році на альтернативні види палива було переведено 112, що дало змогу зекономити близько 19 млн. куб. м газу. Як зазначив голова облдержадміністрації, робота в цьому напрямку триває. Наразі вже заявлено про 59 котелень, на які виготовлена проектно-кошторисна документація, 11 з яких мають експертну оцінку. 

«Одним із пріоритетних напрямків роботи у 2015 році стане переведення теплопостачальних підприємств на альтернативні види палива, оскільки саме вони є основними споживачами природного газу на Житомирщині», - наголосив голова облдержадміністрації.

Представники провідних підприємств, які працюють в  напрямку практичного втілення проектів щодо економії газу, презентували свої досягнення та пропозиції під час семінару та відповіли на запитання його учасників.

n 2602153185

n 2602153185

Прочитано 686 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework