×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Обласна влада сподівається на сприяння банківських установ у наданні кредитів аграріям

13 лютого перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко провів зустріч з керівниками банківських установ області щодо кредитування сільськогосподарських підприємств для проведення весняно-польових робіт у 2015 році.

Здобутки аграріїв Житомирщини є досить вагомими, і в цьому велику роль відіграє підтримка сільгоспвиробників з боку банків.

Він повідомив, що впродовж останніх 15 років в аграрний сектор економіки області залучено 1 млрд. 200 млн. грн. кредитних ресурсів. Найбільше коштів отримали райони, які директор департаменту назвав фаворитами галузі по виробництву як рослинницької, так і тваринницької продукції: Попільнянський (отримав майже 290 млн.грн.), Овруцький (понад 285 млн. грн.), Андрушівський (понад 170 млн. грн.), Новоград-Волинський (майже 180 млн. грн.), Житомирський (185 млн.грн.), Любарський (144 млн. грн.), - про це повідомляє прес-служба облдержадміністраці.

Упродовж минулого року в аграрну галузь було залучено кредитних ресурсів на суму понад 236 млн. грн.

Микола Дідківський подякував представникам тих банків, які найбільш відповідально поставились до звернень обласної влади щодо підтримки сільського господарства. Перш за все це Райффайзен Банк Аваль, який надав кредитів сільгоспвиробникам у минулому році майже на 105 млн. грн., ПриватБанк – на 64 млн. грн., Ощадбанк – на 24,5 млн. грн. та інші.

У минулому році найбільше залучили кредитів сільгоспвиробники Любарського (майже 31 млн. грн.), Новоград-Волинського (майже 30 млн. грн.), Брусилівського  (понад 25 млн. грн.) та Бердичівського (24,6 млн. грн.) районів. Саме в цих районах наявна розвинута інфраструктура у веденні сільськогосподарського виробництва як у рослинництві, та і в тваринництві. Господарства даних районів широко застосовують інноваційні технології.

Обласна влада сподівається на сприяння банківських установ у наданні кредитних ресурсів сільгоспвиробникам саме для проведення комплексу весняно-польових робіт. Цьогоріч область має провести посів ярих культур на площі 560 тис. га, з яких понад 260 тис. га – виключно зернова група, тобто той сегмент діяльності галузі, який забезпечить належне функціонування Житомирщини.

Вартість весняно-польових робіт за 2 місяці – від листопада до січня – збільшилась у 2,5 рази і за попередніми рахунками складає 2 млрд. 250 млн. грн. Станом на 12 лютого спрямовано близько 800 млн. грн. на придбання паливно-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив тощо.

n 1302152990

Прочитано 492 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework