×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині на альтернативні види палева планують перевести теплопостачальні компанії області

Про це голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив 24 січня під час наради з питання забезпечення контролю за енергоспоживанням у регіонах України.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, загалом по області у 2014 році передбачалося перевести на альтернативні види палива 119 котелень. Ці роботи було завершено на 112 об’єктах, решта за кошти місцевого бюджету будуть запущені у новому опалювальному сезоні.

За рахунок державної субвенції, як і планувалося, на альтернативні види енергії було переведено 28 котелень.

За словами керівника області, ця робота у 2014 році велася у прискореному, аварійному режимі і спочатку не було розуміння з боку керівників райдержадміністрацій. Однак на кінець року спільними зусиллями вдалося досягти таких показників, що Житомирщина стали однією з найкращих у державі.

Завдяки проведеній роботі вдалося зменшити споживання газу на 18,9 млн. куб. м.

«Якщо проаналізувати споживання природного газу теплопостачальними кампаніями, бюджетними та промисловими споживачами, то саме в комунальних підприємствах, де активно велась робота по переведенню котелень на альтернативні джерела палива, зафіксована найбільша економія. Це більш ніж 30%, доведених нам Урядом», - констатує Сергій Машковський.

У 2015 році робота по переходу на альтернативні джерела енергії продовжуватиметься. Вже розроблена проектно-кошторисна документація на 51 котельню, з них 11 об’єктів мають експертні висновки. Керівник області нагадав слова Президента України про те, що 1 гривня з місцевого бюджету, вкладена в ефективність та енергозбереження, приносить в подальшому 4 гривні, повернутих до цього місцевого бюджету. Ці кошти, які місцевий бюджет вкладає в переведення на альтернативу, є інвестицією в місцевий бюджет в подальшому.

У 2015 році Житомирщина планує спрямувати основні свої зусилля по переведення на альтернативу теплопостачальних компаній області, особливо міста Житомира, оскільки це основні споживачі газу. «Цим кроком область надійно забезпечить свою безпеку», - стверджує Сергій Машковський.

n 2601152607

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Прочитано 707 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework