×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина активно співпрацює з Брестською та Гомельською областями

Житомирщина продовжує зміцнювати міжнародні партнерські відносини.

Аби обговорити можливі шляхи співробітництва та налагодити двосторонні контакти, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко 28 листопада провів робочу зустріч із першим секретарем з торгово-економічних питань Посольства Республіки Білорусь в Україні Вірою Воронко.

n2811141769

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, участь у ній також брали т. в. о. директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Віктор Градівський, заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Леонід Бабич і заступник директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Олексій Русіч.

Віра Воронко, окреслюючи мету свого візиту на Житомирщину, зазначила: «Білорусь та Україну завжди пов’язували теплі дружні стосунки, а в економіці наших держав немає напрямків, де б не було взаємних інтересів. Про це свідчать значні показники та обсяги у зовнішній торгівлі. Так, за останні десятиріччя ми їх наростили в двісті разів. І ми сподіваємося, що темпи зростання спостерігатимуться й надалі».

Геннадій Дмитренко, зі свого боку, запевнив, що керівництво Житомирської області готове продовжувати міжрегіональну співпрацю з білоруською стороною.

«Перш за все, ми розраховуємо на співпрацю у галузях промисловості та будівництва, розвиток яких необхідний для нашої області. Маючи спільний кордон, Україна та Білорусь, відповідно, повинні налагодити тісні економічні відносини. Тому Житомирщина готова до конструктивної співпраці, розглянувши всі можливі пропозиції», – пояснив посадовець.

Віра Воронко підкреслила, що Житомирщина робить значний внесок у розвиток взаємин між Україною та Білоруссю.

«У цілому обсяг товарообігу Білорусі з прикордонними областями становить близько 20 %. Це п’ята частина. Так, Житомирщина уклала відповідні угоди з Брестською та Гомельською областями – регіони активно співпрацюють», – акцентувала вона.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Прочитано 779 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework