×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині створили робочу групу для припинення незаконного видобутку бурштину

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, очільник Житомирщини Сергій Машковський підписав розпорядження № 332/63 від 18 листопада 2014 року про створення робочої групи з опрацювання пропозицій, спрямованих на припинення незаконного видобування бурштину в Житомирській області.

«З метою врегулювання ситуації щодо видобування в непромислових обсягах та недопущення несанкціонованого видобування бурштину, забезпечення дотримання вимог чинного законодавства з охорони довкілля, охорони праці, наповнення податками місцевих бюджетів, підвищення зайнятості населення та відповідно до протокольного рішення двадцять сьомої сесії обласної ради VI скликання від 11.09.2014 утворити робочу групу з опрацювання пропозицій для вжиття заходів, спрямованих на припинення незаконного видобування бурштину в області», - йдеться у розпорядженні.

n2411141660

Питання незаконного видобутку бурштину в регіоні перебуває на постійному контролі в Управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області.

За словамит.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорія Полковнікова, завдяки вжитим міліцією спільно з іншими зацікавленими правоохоронними відомствами заходам наразі виявлено і задокументовано 32 факти незаконного видобутку бурштину на території чотирьох районів області. Майже всі факти з ознаками кримінальних правопорушень, отже, за ними були розпочаті досудові розслідування за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Наразі матеріали 4-х кримінальних проваджень з обвинувальними актами направлено на розгляд судів. З 63 осіб, затриманих міліцією на копальнях, до відповідальності притягнуто 11. В інших випадках тривають ретельні розслідування, в результаті яких міліція встановлює організаторів нелегального бурштинового бізнесу.

 Інформаційне агенство "Всі Новини"

Прочитано 1016 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework