×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На реконструкцію районних котелень та вдосконалення системи теплопостачання житлових районів Житомира швейцарці нададуть близько 12 млн. франків

15 млн. швейцарських франків грантових коштів на заходи з енергозбереження отримає Житомир в рамках співпраці з Швейцарським бюро співробітництва.

Серед них – термомодернізація дошкільних навчальних закладів та реконструкція котелень. Днями міська влада провела робочу зустріч з представниками Швейцарського бюро співробітництва, на якій обговорили умови підписання меморандуму.

Про це повідомляє прес-служба міськї ради.

n2111141637

“Серед багатьох міст України ми обрали Житомир, адже саме це місто в повному обсязі задовольнило наші критерії, які були доволі високими. Зараз ми маємо проект, який буде реалізований протягом наступних 4-х років, а розпочнеться на початку 2015-го», ­– зазначив  представник Швейцарського бюро співробітництва Жером Візер

На реконструкцію районних котелень та вдосконалення системи теплопостачання житлових районів Житомира швейцарською стороною буде надано близько 12 млн. франків грантових коштів.

n2111141637 1

«Ми переведемо певну кількість котелень на альтернативні види палива. В результаті цього проекту буде встановлено еквівалент 120 індивідуальних теплових пунктів по місту, що дасть можливість влітку постачати гарячу воду»,  – повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин

На впровадження енергоефективності у дитячих садках Житомира проектом передбачено 3 млн франків. За ці кошти проведуть теплоізоляцію стін та підлоги, встановлять енергоефективні вікна, двері та освітлення,  а також встановлять теплолічильники для моніторингу та ін. За грантові кошти планувалося модернізувати 5 дошкільних навчальних закладів. Втім, під час переговорів, сторонами було вирішено, що кількість об’єктів збільшать.

У рамках здійснення термомодернізації соціальних установ, Житомир веде переговори і з іншими міжнародними організаціями. Зокрема з корпорацією НЕФКО підписаний меморандум про співпрацю, за рахунок якого вдасться провести термомодернізацію 19 об’єктів, серед яких медичні та освітні заклади. Наступного тижня делегація з Житомира відвідає Швейцарію, де візьме участь у зустрічах з представниками організації та навчальних семінарах. 

n2111141637 2

n2111141637 3

n2111141637 4

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Прочитано 953 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework