Версия для печати

В Ємільчинському районі запрацює олійний завод

  У Селі Яблунівка Ємільчинського району закладено фундамент ново- го олійного заводу, який розташовуватиметься на території Яблунецького хлібоприймального підприємства (ХПП). Його будівництво планують завершити у липні (для зведення використовують сендвіч-панелі).

 

  На заводі вичавлюватимуть олію із макухи, де її, зазвичай, міститься до 10 %. Після переробки отримуватимуть шрот, у якому – лише 1% жирності, й реалізовувати- муть його для виготовлен- ня комбікормів, - розповідає tribunaem.info.

  Нове підприємство має назву ТОВ “Яблунецький олійний завод” та є новою виробничою ланкою Яблунецького ХПП (там вичавлюють олію із сої, соняшника, рапсу, льону, отримуючи, як побічний продукт, макуху). У комплексі це дозволить зробити виробництво повністю безвідходним.

  Варто відзначити, що передувало закладанню фундаменту громадське обговорення, на якому яблунчани цікавились, чи, бува, не зашкодить екології селища таке підприємство. На це керівництво відповіло: жодних викидів чи забруднення ґрунту не буде, й воно є більш екологічно чистим, ніж інші. Окрім того, передбачається створення нових робочих місць – близько 20.

Новини Житомира

 
Прочитано 1762 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии