Версия для печати

Голова ОДА Ігор Гундич розповів, куди область спрямує 2 мільярди гривень у 2018 році

  Цього року за рахунок підтримки держави та спільної роботи з органами місцевого самоврядування на реконструкцію доріг та відновлення соціальних об’єкті Житомирщини планується використати до 2 мільярдів гривень.

 

  На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у програмі «Відкрита студія» на каналі «СК1», передає прес-служба ОДА.

  «Загалом за рахунок підтримки держави та спільної роботи з органами місцевого самоврядування на реконструкцію дорожніх та соціальних об’єктів Житомирщини у 2018 році плануємо використати до 2 млрд грн. На будівництво та реконструкцію об’єктів 228 млн грн нам дає Державний фонд регіонального розвитку, місцеві бюджети співфінансують 30% вартості проектів. Разом це вже майже 300 млн грн на проекти, які будуть реалізовані за програмою ДФРР. Серед наймасштабніших проектів 2018 року – реконструкція Центру реабілітації учасників АТО, вартість якого складає близько 28 млн грн, завершення робіт на стадіоні «Полісся». Також плануємо відкрити 5 нових садочків, добудувати 3 школи. Як бачите, в першу чергу ми відновлюємо соціальні об’єкти, які важливі для місцевих громад та області», – зазначив Ігор Гундич.

  Також керівник області акцентував, що за ініціативи Президента в Україні проводиться програма розбудови сільської медицини, яка направлена на відбудову амбулаторій у селах.

  «Житомирській області на розбудову сільських амбулаторій з державного бюджету передбачено майже 190 млн грн. Ця програма розрахована на 2018-2019 рр. Цього року ми плануємо побудувати нових 10 амбулаторій, загалом за 2 роки – 35 медичних сільських центрів на 1-2 лікаря. І ще плануємо зробити реконструкцію у 8-9 амбулаторіях. Також за ці кошти планується закупити обладнання та автомобілі для сільських амбулаторій», – підкреслив голова ОДА.

  За словами Ігоря Гундича, ще близько 1,5 млрд грн передбачено на ремонт доріг у 2018 році: «Із дорожнього фону держава виділяє Житомирській області 617 млн грн, із коштів митного експерименту у нас вже є 116 млн грн. На дорогу Н-03 Чернівці-Житомир виділено 300 млн грн і на Службу автомобільних доріг ще 630 млн грн. Разом це близько 1,5 млрд грн на будівництво та реконструкцію доріг державного та місцевого значення».

Новини Житомира

 
Прочитано 993 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии