×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомир від Швейцарського бюро співробітництва отримає 15, 1 млн. швейцарських франків на заходи з енергозбереження

За рахунок коштів, наданих іноземними партнерами, у Житомирі впроваджуються заходи з теплозбереження у закладах соціальної сфери.

«У тих економічних умовах, в яких наразі опинилася Україна, економія енергоресурсів стоїть на першому місті. Це вже не питання економічне, це питання незалежності держави. Тому в цьому році владою і на загальнодержавному, і на місцевому рівнях досить серйозна увага приділяється економії енергоресурсів», – говорить Сергій Сухомлин.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На реалізацію заходів з енергозбереження 22 жовтня Житомиром підписано Меморандум за Проектом Українсько-Німецького міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України» задля проведення термомодернізації в ДНЗ №63.

Загальний бюджет проекту складає 3,8 млн грн., з яких внесок міста становить 1,4 млн. грн. (37 %) та безповоротна фінансова допомога – 2,4 млн. грн. В тому числі, GIZ подарує геліосистемиу (сонячні батареї) для гарячого водопостачання вартістю 0,5 млн грн., яка дозволить замістити централізоване гаряче водопостачання та забезпечити дитячий навчальний заклад гарячою водою в неопалювальний період.

Окрім того, в рамках співпраці з Швейцарським бюро співробітництва Житомир отримає 15, 1 млн. швейцарських франків на заходи з енергозбереження. Серед них – термомодернізація дошкільних навчальних закладів.

26 вересня поточного року корпорація НЕФКО і Житомир підписали кредитний договір на суму 3 млн. євро. Поряд з тим, завдяки коштів наданих фондом Е5Р також наше місто отримало 1,7 млн. євро грантових коштів, за рахунок яких передбачене впровадження енергоефективних заходів у 19-ти будівлях бюджетної сфери міста: будівлі дошкільних закладів, будівлі шкіл та медичні відділення Центральної міської лікарні №1.

У межах реалізації проектів плануються роботи з теплоізоляції стін та вхідних дверей, заміна вікон, теплоізоляція даху, установка індивідуальних теплових пунктів з автоматичним управлінням і установка тепло лічильників, балансування системи опалення, в тому числі промивка системи опалення, ізоляція розподільчих трубопроводів, створення процедур експлуатації та технічного обслуговування / Енергетичний моніторинг.

n1111141443

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Прочитано 1014 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework