Давні рецепти ємільчинського хліба

Тут ніколи не зраджували традиції: хлібне тісто замішують лише на заквасках, як і в давні часи, коли ніхто ще не знав, що таке дріжджі; навіть кондитерська група асортименту формується переважно із органічних складників.

На Ємільчинському хлібозаводі виготовляють більше 20 видів хлібобулочної продукції. Насамперед, це соціальні види хліба: «Духмяний», «Польовий», «Пшеничний формовий», «Пшеничний подовий», а також «Хліб ситний» з добавками олії. Його виготовляють, як і раніше, без дріжджів, із борошна, води і солі, додаючи спеціальні закваски. Популярними у споживачів є батони «Святковий» і «Домашній», а також паляниці, булочки і пампушки.

Окремо працює кондитерський цех, де виготовляються торти і рулети під замовлення. Новинка сезону — кошики зі здоби. Ті кошики, до речі, — теж їстівні. У кожен такий кошик кладуть по 30-­40 видів булочок різних форм із різними начинками. Новинка виявилася до вподоби покупцям і тепер її масово завозять споживачам Ємільчинського, Новоград­Волинського районів і навіть обласного центру.

— А гірчицю ми також традиційно робимо натуральну, лише вищого сорту, — розповідає керівник підприємства Степан Денисюк. — Ми навіть попереджаємо покупців, щоб вони багато її не мастили, бо дуже міцна. Зараз вже люди звикли до дешевої гірчиці із різноманітними барвниками, яка солодка і зовсім не міцна. Ми ж у своїй повсякденній роботі дотримуємося старовинних рецептів, виготовляємо продукти, як наші батьки і діди, — зазначає керівник хлібозаводу.

Основа успіху ємільчинських хлібопеків — виїзна фірмова торгівля. Більше десятка спеціально обладнаних «Газелей» щодня виїздять у різні куточки області зі свіжим і запашним товаром. На цьому важливому напрямку трудяться нині 30 водіїв і 16 продавців, а всього на хлібозаводі працюють 135 осіб персоналу. Особливо чекають приїзду автолавок у віддалених селах, де не працюють стаціонарні магазини. Там люди достеменно знають графіки приїзду автомобілів із продуктами і часто наперед замовляють доставку необхідних товарів.

На сьогодні Ємільчинський хлібозавод — стабільне і рентабельне підприємство, воно «вистояло» і зберегло потужності у несприятливі кризові часи і в цьому році його виробничі показники не зменшились, а в загальних цифрах очікується навіть невеликий плюс. Хлібозавод щомісяця випускає до 200 тонн готової продукції, а в передноворічні дні ця цифра зростає в рази.

Високим є тут і рівень сплати податків. Торік, скажімо, підприємство сплатило 4,5 мільйона гривень податків і зборів, а це для місцевого регіону — сума немала.

Колектив підприємства — когорта досвідчених фахівців: хлібопеків, кондитерів, водіїв, продавців. Володіючи давніми рецептами виробництва, вони помітно потіснили конкурентів на хлібному ринку і чітко бачать свої перспективи на багато років уперед.

 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Прочитано 1930 раз

Последнее изменение Пятница, 06/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework