Варіанти заробітку на веденні блогу

Варіанти заробітку на веденні блогу

  Сьогодні Instagram – це не просто соціальна мережа, в яку можна завантажувати свої фотографії. Це хороший спосіб отримати прибуток, причому не додатковий, а головний. Популярні блогери в Instagram використовують різні види заробітку.

  Не обов'язково бути відомим представником соціальних мереж, щоб отримувати стабільний прибуток. Люди з більш-менш просунутими акаунтами заробляють суми, що перевищують середню заробітну плату по країні. Тож розглянемо відомі способи заробітку.

  Прибуток від реклами

  Основне джерело прибутку – реклама. Сам блогер вбудовує в свої пости і розповіді маркетингові матеріали. Наприклад, він може опублікувати відео, в якому між іншим каже, що купив камеру в такій-то компанії і цілком задоволений її роботою.

  Instagram-моделювання

  Модні блогери часто виступають як моделі в Instagram для різних брендів. Це дає можливість моделі отримати непоганий прибуток і додатково прорекламувати бренд у ЗМІ.

  Власна торгова марка

  Сьогодні серед власників блогів стало модним створювати власні бренди одягу, косметики, декору або шоуруми. При цьому не важливо, робить блогер всі вироби власноруч або орендує майстерню і наймає працівників. Цей спосіб заробітку витратний, тому використовують його тільки відомі блогери, які швидко повертають усі витрати завдяки відомому імені.

  Інтернет-магазин

  Цей спосіб заробітку аналогічний попередньому. Зазвичай блогери створюють в Інтернеті власний магазин, щоб продавати товари свого бренду. Крім того, власники блогів підписують контракти з різними організаціями-постачальниками і продають продукцію на своєму веб-сайті.

  Брендові товари

  Є блогери, які виготовляють брендову продукцію. Більшість з них використовують товари для просування і залучення уваги користувачів.

  Створення фотоконтенту

  Як блогери заробляють на продажу фотографій? Це можна зробити двома способами. Перший використовують професійні фотографи, які роблять знімки для публікації на сторінках бізнес-акаунтів. Блогер або продає авторські роботи для подальшого використання замовником, або робить фотографії, які відповідають вимогам покупця. Другий спосіб використовують блогери з привабливою зовнішністю. Вони продають свої фотографії власникам спільнот у соціальних мережах або навіть звичайним користувачам, які хочуть роздрукувати фото свого кумира.

  Написання тексту

  Якщо блогер публікує повідомлення на вузьку тему або має навички авторського письма, він може отримувати пропозиції створити текст для інших блогів. Професійний копірайтер може створити для себе тематичний звіт для продажу власних текстів.

  Продаж пресет

  Пресет – це певний набір налаштувань фотографії (баланс білого, контраст, яскравість, насиченість). Не так давно чимало власників акаунтів в Instagram активно купували пресети у таких блогерів як Ліля Браун, Софія Стужук і Юлія Нездар. Зараз популярність пресетів зменшилась, але це не означає, що блогери перестали на них заробляти. Варто зазначити, що вам не потрібно активно вести блог, щоб продавати пресети. Ви можете стати фотографом, розмістивши фото і повідомлення для їхнього редагування у своєму обліковому записі. Коли користувачі впевнені, що ви професіонал, вони купують розроблені вами пресети.

  Виконання завдань

  Найпростіший спосіб заробити в Instagram. Його не використовують відомі блогери. Цей спосіб краще підходить для звичайних профілів, які ще не рекламувалися. Ви реєструєтеся на спеціальному сайті й виконуєте завдання за грошову винагороду. Наприклад, можна лайкати повідомлення, підписуватися на сторінки, коментувати публікації.

  Публічний виступ

  Блогери можуть самі організовувати публічні виступи й отримувати дохід від продажу квитків і товарів. Крім того, власники рекламованих акаунтів в Instagram можуть приймати пропозиції від інших осіб і виступати на заходах клієнтів.

  Консультація

  Консультації в Інтернеті або розміщення інформаційних оголошень про заходи – популярні способи заробітку для облікових записів в Instagram. Такий спосіб заробітку підходить для блогерів, які знаються на юриспруденції, астрології та ін.

  Просування чужих профілів

  Суть цього способу заробітку полягає в тому, що ви починаєте з просування чужого акаунта в Instagram. Для цього ви покращуєте показники, що впливають на рейтинг вашого профілю. Це включає лайки, коментарі, згадки, прямі запити, збереження, прямі посилання на сторінку облікового запису й інші взаємодії.

  Оскільки блогери отримують дохід від своєї діяльності, вони повинні бути зареєстровані й сплачувати податки трьома способами: як фізична особа, самозайнятий або індивідуальний підприємець. Якщо блогер залишиться в статусі особи, то йому доведеться щорічно платити прибутковий податок у розмірі 13 % і подавати податкову декларацію самостійно. Самозайняті блогери сплачують спеціальний податок на професійний дохід. Ставка становить 4 % від прибутку з операцій з фізичними особами та 6 % від прибутку з операцій із компаніями. Якщо немає прибутку, нічого сплачувати не треба. Статус самозайнятості дозволяє спробувати себе у сфері блогерства з мінімальними витратами. Однак, якщо ви плануєте розширювати свою діяльність, варто обрати індивідуальне підприємництво.

Любов ОМЕЛЬЧУК

Новини Житомира

 

Прочитано 2109 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework