×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ю́рій Микола́йович Верниду́б

n 2808155590Ю́рій Микола́йович Верниду́б
(22 січня 1966, Житомир, СРСР) — український футбольний тренер і колишній футболіст, що грав на позиції захисника та півзахисника. Батько футболіста Віталія Вернидуба.

Клубна

Вихованець житомирського футболу. Дорослі футбольні виступи розпочав у місцевому клубі «Спартак», що виступав у третьому за рівнем дивізіоні СРСР. Провівши у клубі два роки, Вернидуб перейшов у львівський ЛВВПУ, який виступав у республіканському чемпіонату колективів фізкультури.

У сезоні 1987 року грав за нікопольський «Колос», що виступав у першій лізі.

1988 року був запрошений в дніпропетровське «Дніпро» (Дніпропетровськ), але так і не провівши жодної за основу, залишив команду. Гравця взяв клуб другої ліги «Прикарпаття», де він і провів залишок сезону 1988 року.

1989 року Юрій перейшов в клуб першої ліги «Металург» (Запоріжжя), якому допоміг у сезоні 1990 року здобути третє місце і вперше в історії вийти до вищої ліги чемпіонату СРСР. Після розпаду союзу продовжив виступи у «Металурзі» в вищій лізі чемпіонату України, де провів ще два сезони.

Влітку 1993 року поїхав закордон, підписавши контракт з німецьким «Хемніцером», що виступав у другій бундеслізі, проте закріпитися в складі саксонського клубу не зміг, зігравши за сезон лише 7 матчів, після чого повернувся в Україну, де з літа1994 до кінця 1996 року грав у вищій лізі за запорізьке «Торпедо» З.

На початку 1997 перейшов у петербурзький «Зеніт», у складі якого 1999 року став володарем кубка Росії, а також дебютував у єврокубках. Проте з 2000 року втратив місце в команді і став виступати за дубль, тому по завершенню сезону завершив ігрову кар'єру.

Тренерська

Закінчив Академію імені Лесгафта (Санкт-Петербург). З 2001 року працював у тренерському штабі у запорізького«Металурза». А після відставки головного тренера команди Анатолія Чанцева з 23 серпня по 29 вересня 2007 року був виконуючим обов'язки головного тренера, після чого продовжив працювати у штабі.

Після того як Чанцев став головним тренером «Зорі», він на початку 2010 року запросив Вернидуба до своєї команди, де Юрій став помічником головного тренера.

Після того як в листопаді 2011 року «Зоря» потрапила до зони вильоту і Чанцева було звільнено, Вернидуб став виконувачем обов'язків головного тренера луганського клубу і допоміг зберегти команди прописку в еліті, а 3 травня 2012року, після нічиєї з «Динамо», був призначений головним тренером клубу.

Прочитано 853 раз

Последнее изменение Пятница, 28/08/2015

Другие материалы в этой категории:

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework