Версия для печати

Микола Чечоткін: на території України функціонує понад 3500 пунктів обігріву

6 січня в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу з регіонами щодо ліквідації наслідків негоди в Україні.


«Я наголошую на особистій відповідальності голів обласних держадміністрації, оскільки саме від їхніх дій залежить ефективна робота оперативних штабів з ліквідації наслідків негоди. У кожному регіоні необхідно й надалі здійснювати цілодобовий моніторинг синоптичної ситуації і у разі ускладнення обстановки негайно реагувати», – зазначив Геннадій Зубко.

У свою чергу, Голова ДСНС Микола Чечоткін поінформував учасників штабу, що впродовж 4-6 січня рятувальники витягли зі снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. В областях працює понад 3500 пунктів обігріву, у яких отримали допомогу більше 20 тисяч громадян. Служба порятунку розгорнула понад 100 мобільних пунктів.

«Зважаючи на складну синоптичну ситуацію 6 січня в Одеській та Миколаївській областях обмежено рух великовагового транспорту. Тож я звертаюся до водіїв з проханням утриматися від користування власними авто та поїздок на далекі відстані. Всі служби цілодобово працюють у посиленому режимі, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію», – зазначив Микола Чечоткін.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 6-8 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см, на Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях відкладення ожеледі на дротах, деревах та дорогах.

Тож, шановні громадяни! Звертаємося до вас з проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування на вулиці.

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич закликав усіх керівників органів виконавчої влади відповідально поставитись до виконання своїх обов’язків у період погіршення погодних умов та бути на постійному зв’язку.

Начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук запевнив, що рятувальники готові до погіршення погодних умов та нададуть допомогу усім, хто буде її потребувати. В той же час він нагадав, що на території області діє 77 пунктів обігріву. З місцем їх розташування можна ознайомитись ТУТ.

Прочитано 2311 раз

Последнее изменение Пятница, 06/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии