×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Водохресний вечір – найкращий час для ворожіння

Гадати завжди починали з 6 по 7 січня, тобто з різдвяної ночі й до ночі з 18 на 19 січня, що є водохресною.

i 18011681 1Чому? Та тому, що ці тринадцять днів наші предки вважали доленосними. Також вважалося, що саме в ці самі дні людина не тільки може дізнатися стежки своєї життєвої долі, а й – змінити її.

Завзятим ворожкам чудово відомо, що самі «ворожильні» дні, тобто найбільш правдиві – це день народження самої людини, ніч Івана Купали, Новий Рік, Різдво і Хрещенська ніч, а також період з 11 по 18 січня.

Декілька найвідоміших ворожінь у водохресний вечір.

«Світло мій, дзеркальце, скажи ...»

Цей вид гадання рекомендується дівчатам з міцними нервами і терпінням! Для ворожіння потрібні два великих дзеркала (бажано однакові за величиною) і дві свічки. Дзеркала слід встановити один напроти одного. Свічки можна поставити біля одного дзеркала (яка висить на стіні), а друге дзеркало краще тримати так, щоб з направленого дзеркала в іншому дзеркалі на стіні вийшов довгий коридор, освітлений вогнями. Саме в кінці цього коридору і повинен з'явитися суджений! Під час ворожіння в кімнаті не має бути посторонніх осіб. Можна залишити одну або двох надійних подруг, які точно будуть вести себе тихо (не дивитися в дзеркало, не підходити до ворожбитів, не розмовляти!) І не завадять ворожіння.

«Суджений-ряджений, приходь до мене вечеряти »

Для цього гадання слід накрити в порожній кімнаті стіл скатертиною, покласти тарілку та виделки, і говорити: «Суджений-ряджений, приходь до мене вечеряти».

Вікна і двері в кімнаті повинні бути закриті. Дівчина в кімнаті повинна залишитися одна!Ознаки наближення судженого: завивання вітру, удари у вікна і в двері. Після появи судженого дівчина повинна сидіти на своєму місці, не відповідати на питання, а запам'ятовувати риси обличчя та одяг. Після того як суджений сяде за стіл і почне говорити, дівчина повинна у нього запитати: «Як звати?»Суджений назве ім'я та почне виймати що-небудь з кишені. У цей момент потрібно сказати: «Цур, мене!» Суджений миттєво зникає.

Якщо дівчина лякається або не встигає вимовити слова («цур, мене»), то суджений може і нашкодити.Залишені судженим речі не рекомендується зберігати в себе.

«Суджений-ряджений, прийди і утрися»

Напередодні водохресної ночі потрібно повісити за вікно білий рушник і сказати: «Суджений-ряджений, прийди і утрися».

Вологе рушник – до заміжжя, сухе – залишитися в батьківському домі.

Ім'я судженого.

Ворожіння проводиться на вулиці. Можна проводити його з подругами. Кожна дівчина запитує ім'я першого зустрічного чоловіка. Це ім'я і буде ім'ям судженого.

Кільце, хліб і гачок

Для ворожіння знадобляться кільце, шматок хліба і гачок (зігнутий із дроту). Все покласти на підлогу, накрити хусткою. Кілька дівчат кружляють 5 разів, а потім знімають хустку і швидко хапають те, що попадеться під руку.

Кільце – до заміжжя з чепуруном, хліб – до багатого нареченого, гачок – до бідного.

Прогноз погоди на рік вперед

Наріжте цибулину на 12 часточок, посипте їх сіллю. Кожна часточка – це певний місяць наступного року. Залиште часточки на ніч.

Вранці подивіться, яка часточка стала сухою, а яка залишилася вологою. Волога – до дощового місяцю.

Щоб побачити судженого уві сні:

  1. Покладіть під подушку гребінець і скажіть: «Суджений-ряджений, причеши мені голову». Суджений з'явиться у сні і зачеше голову.
  2. Візьміть наперсток солі, наперсток води, змішайте і проковтніть. Лягаючи спати, потрібно сказати: «Хто мій суджений, хто мій ряджений – той пити мені дасть». Суджений у сні має принести пити.
  3. Покладіть під подушку чотирьох карткових королів і скажіть: «Хто мій суджений, хто мій ряджений – той приснися уві сні». Суджений сниться уві сні у вигляді якого-небудь короля.
Прочитано 2001 раз

Последнее изменение Понедельник, 18/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework