Оцінюємо стан організму по сечовий кислоті

  При споживанні їжі наш організм розщеплює його та засвоює найкорисніші мікроелементи. Вживаючи овочі і фрукти, ми даємо підживлення вітамінів нашому організму, а коли їмо м'ясо, ми поповнюємо запаси білка та мінеральних речовин.

  Молоко і солодке містять кальцій, магній вуглеводи та ін. елементи. Тільки при збалансованому харчуванні показники крові і сечі будуть в нормі або матимуть невеликі відхилення. Збої в організмі виявляються при захворюваннях, неправильному вживанні їжі, постійному вживанні алкоголю, або при хронічних або пухлинних захворюваннях. І ось такий показник як сечова кислота, дає зрозуміти, що у вашому організмі не так.

  У 2019 молодь стала дбайливо ставитись до свого здоров'я, а сучасна медицина допомагає підтримати як гормональний фон, так і самопочуття. Наприклад, аналіз на рівень сечової кислоти можна здати в лабораторії Мед Лаб, а клікнувши на сайт https://medlabtest.ua/uk/patients/analizy/mocevaa-kislota ви зможете дізнатися ціну аналізу, адрес, де можна здати аналіз та подивитися нормальні значення.

  Яка роль сечової кислоти в обміні речовин?

  Якщо ваш обмін речовин лежить в межах норми, то кількість сечової кислоти коливається у визначених кордонах. Сечова кислота є продуктом пуринів, яка потрібна для правильного метаболізму клітин. Вона виробляється в печінці і якщо не порушено обмін речовин, то надлишкова частина виводиться з сечею. Сечова кислота являє органічне з’єднання яка містить азот та кислоту. Вона не використовується організмом і є кінцевим продуктом, виводиться з сечею. Але якщо в організмі порушен обмін речовин, то кислота може залишатись в організмі, підвищуючи концентрацію в плазмі через те, що нирки здатні виводити кислоту тільки в обмеженої кількості. Це погано тим, що залишаючись в організмі, сечова кислота кристалізується і відкладається в суглобах. Чому людина може відчувати різкі больові відчуття.

  Від чого залежить рівень сечової кислоти в крові людини?

  Кількість сечової кислотності залежить від пуринів, що надходять з їжею, в і основному це тваринний білок. З'єднання пуринів утворюється і в самому організмі, але, тим не менш, цей процес не особливо впливає на рівень кислоти. Також важлива і швидкість утилізації пуринових підстав в тілі людини, від цього залежить швидкість руйнування клітин. При збільшенні кислоти в крові призводить до гіперурикемії і якщо не лікуватись, то в майбутньому це приведе до серйозних патологій. Сечова кислота може бути завищена через важкі фізичні навантаження, при активних витратах білка, при тривалому вживанні алкоголю, якщо ви голодуєте або споживаєте надмірну кількість жирів та вуглеводів. Також підвищення рівня виникає при інфекційних хворобах, таких як скарлатина, пневмонія, туберкульоз або пухлинних захворюваннях. Підвищена концентрація в крові сечової кислоти при анемії, нестачі вітаміну B12 і при таких хворобах як псоріаз, дерматит та цукровий діабет. Стійке підвищення рівня ціеї кислоти спостерігається при подагрі.

115421 2

  Відновлення рівня сечової кислоти в організмі

  Якщо при здачі аналізу буде виявлено підвищену кількість сечової кислоти, то вам в першу чергу потрібна дієта із зменшеним споживанням пуринових підстав. У цей список входить: м'ясо, шоколад, консерви та алкогольні напої. Нерідко рятує правильно підібрана дієта та поступове зниження ваги тіла. При дотриманні дієти необхідно пити багато рідини - це може бути звичайна вода з лимоном, свіжовичавлені соки або морси, а також відвари з трав і компоти. Нагадаємо, що нормальний рівень сечової кислоти в людині складає від 178 до 345 ммоль/л. Якщо у вас виявлено велике перевищення, то лікар призначає спеціальні препарати, що призводять до нормалізації рівня сечової кислоти. До терапії можуть бути додані фітопрепарати, які при систематичному вживанні допоможуть ниркам виводити сечову кислоту в потрібній кількості. Але будь-які виписані препарати вживають при дотриманні дієти і строгим контролем лікаря, який буде вести контроль над рівнем сечової кислоти в аналізах.

  Так як симптоми прояви гиперурикемии схожі на інші хвороби, і тому щоб вам не довелося вживати зайві препарати, слід перевірити кров на кількість сечової кислоти. Лабораторне дослідження швидко виявить реальну причину нездужання та зупинити його подальший розвиток.

 Новини Житомира

  
Прочитано 10325 раз

Последнее изменение Вторник, 19/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework