×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Володимир Борисович Гройсман

i 18011677 1Володимир Борисович Гройсман — український державний і політичний діяч. Чинний голова Верховної Ради України (з 27 листопада 2014; у парламент пройшов за списком Блоку Петра Порошенка). Член РНБО. 

З 2006 по 2014 рік — міський голова Вінниці. Віце-президент Асоціації міст України з питань житлово-комунального господарства (2010–2014). З 2014 віце-прем'єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (з 27 лютого по 2 грудня 2014 року).
Юність, освіта і початок трудової діяльності
Володимир Гройсман народився 20 січня 1978 року в Вінниці. У 1994 році закінчив Вінницьку середню школу № 35.
В старших класах, у віці 14 років, розпочав трудову діяльність, працюючи слюсарем на МП «Школяр».
У серпні 1994 року у віці 16 років призначений комерційним директором приватного малого підприємства «ОКО», а з листопада 1994 року — на посаду комерційного директора ПП «Юність» — підприємства свого батька, Бориса Гройсмана, депутата Вінницької міськради 24-го скликання (2002–2006 рр.).
З 1994 по 2005 рік Володимир Гройсман працював на керівних посадах у комерційних структурах.
У 2003 році закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «Юриспруденція».
У лютому 2010 року закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, ставши магістром за спеціальністю «Управління суспільним розвитком» і спеціалізацією «Управління на регіональному і місцевому рівнях».
У 2002 році у віці 24-х років Володимир Гройсман переміг на виборах у мажоритарному окрузі № 29 і став наймолодшим депутатом Вінницької міської ради.
В результаті в листопаді 2005 року депутати Вінницької міськради відсторонили тодішнього секретаря, обравши на цю посаду Володимира Гройсмана і призначивши його виконуючим обов'язки мера Вінниці строком на кілька місяців. У березні 2006 року Гройсман переміг на виборах мера.
На наступні вибори, вже 31 жовтні 2010 року, Володимир Гройсман був висунутий на пост міського голови Вінниці політичною партією «Совість України». Він був переобраний міським градоначальником із значною підтримкою — 77,8% голосів.
27 лютого 2014 року Володимир Гройсман на запрошення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка зайняв пост віце-прем'єр-міністра України — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Основна мета, з якою Гройсман прийшов в уряд — проведення реформи децентралізації влади та місцевого самоврядування. Згідно ініційованої Володимиром Гройсманом та прийнятої 1 квітня 2014 українським урядом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, повноваження місцевого самоврядування будуть суттєво розширені, а самі громади — села, селища та міста — наділені фінансовим ресурсом у вигляді місцевих та частини загальнонаціональних податків для реалізації цих повноважень.
Держава при цьому виконує контролюючу функцію — її представники забезпечують дотримання місцевою владою конституційних норм на територіях. За основу української реформи місцевого самоврядування взята польська модель реформування.
Передбачається збереження за громадами права слідувати встановленим в їхніх регіонах культурним традиціям, звичаям і обирати мову спілкування всередині громади. Наразі українська мова зберігає статус державної мови України.
Саме децентралізація влади стане головним вектором реформування країни після нормалізації ситуації на Сході України.
До ВР потрапив за списком Блоку Порошенка. Один зі слоганів його передвиборчої кампанії: «Пишаюсь, що я — українець!».
27 листопада 2014 року Володимир Гройсман обраний головою Верховної Ради України.
15 грудня 2014 року затверджений у складі РНБО.
Позиція Гройсмана у Верховній Раді щодо знакових для української культури законів: В. Гройсман підтримав законопроект про заборону російських серіалів, проте його підписання затягнулося, оскільки регламентний комітет Парламенту розглядав скаргу Опозиційного блоку.
Нагороди
Орден «За заслуги» II ст. (27 червня 2012) — за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.
Орден «За заслуги» III ст. (26 червня 2008) — за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України.
Нагороджений Кавалерським Хрестом Ордену Заслуг Республіки Польща.

Прочитано 1775 раз

Последнее изменение Понедельник, 18/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework