Версия для печати

Місто героїв Ірпінь: Тут народжується хоробрість

Місто героїв Ірпінь: Тут народжується хоробрість

  До річниці звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України стартувала медіа кампанія під назвою «Міста Героїв».

  В рамках кампанії ми відзначаємо не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України.

  Росіяни чомусь вірили, що українці нібито не будуть боротися, але мільйони людей показали окупанту, що Україна не покориться ворогу. В містах та селах дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони. Ми бачили і те, як голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Такі приклади опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю.

  Кожен цивільний поруч з нашими Силами оборони пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

  Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усьому світу, що Україна може перемогти у цій війні.

  Звільнівши Північ, українці побачили, що окупанта можна вигнати. Сили оборони продовжили рух звільнення на півдні України. Звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України  звільнивши Харківщину, ми отримали впевненість, що можемо звільнити всю нашу землю.

  Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей.

  Росіяни стверджували, що їхня втеча з Київщини – це “акт доброї волі”. Цими заявами вони намагалися прикрити ганебність своєї поразки, яку цілком і повністю забезпечили Сили оборони і безпеки України своїми відважними та вмілими діями.

  Звільнення Півночі та стійкість України були забезпечені зокрема і завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато-багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу тощо.

  #МістаГероїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили близьких та вірили в Україну, а тому змогли перемагати.

  Саме в цей день рік тому Сили Оборони звільнили Ірпінь, що стримав ворога на шляху до Києва. 

  Із перших днів повномасштабного вторгнення російські війська вперто рвалися до столиці, проте не дісталися туди ні за омріяні «три дні», ні навіть через місяць. 

  Битва за Ірпінь назавжди увійде у світову історію. Українські захисники показали російським військам їхнє справжнє місце в рейтингу армій світу. 

  Звільнення Ірпеня та всієї Київської області стало початком звільнення від російської нечисті півночі нашої держави та всієї України.

  Ніколи не забудемо евакуацію через Романівський міст, що став символом нашої незламності. Ніколи не пробачимо невинно вбитих та закатованих на вулицях міста.

  #МістоГероїв Ірпінь – тут народжується хоробрість!

Новини Житомира

 

Прочитано 1337 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии