×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
Версия для печати

Через місяць в Україні почнеться черговий призов в армію

Кожному призовнику виплатять майже по 3 тис. грн

n 0504168600Черговий призов громадян на строкову військову службу в рядах Збройних Сил України та інших військових формувань почнеться з 5 травня і триватиме до 30 червня. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони підполковник Олексій Чорнобай, передає Сегодня із посиланням на ЛІГА.net.

За його словами, чисельність громадян, яких планується призвати, уточнюється і буде залежати від запитів державних силових структур.

Призову підлягатимуть громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягнули 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від строкової служби.

"Відповідно до постанови Кабміну призовникам виплатять матеріальну допомогу в розмірі двох мінімальних заробітних плат (2900 гривень). Фінансування виділено бюджетом Міноборони", – зазначив Чорнобай.

Призовники з вищою освітою служитимуть рік, без – півтора року.

Представник Міноборони наголосив, що солдати-строковики будуть проходити службу виключно за межами зони бойових дій.

Протягом квітня-червня поточного року в запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліста або магістра і вислужили встановлені строки строкової служби.

Прочитано 2345 раз

Последнее изменение Вторник, 05/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии