ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Топ-5 карпатських рецептів неймовірно смачного сала: має спробувати кожен

Сало – одна з найкращих українських закусок. Пропонуємо вам 5 рецептів запеченого сала, якими поділились карпатські кулінари.

n 0302167636Попрікашка звичайна не відварена

Свіже сало, тоненьке, з молодої свинини, нарізають шматками в 1-2 долоні велчиною. Кожен шматок натирають товченим часником із сіллю та паприкою. Дно емальованого горщика вкривають шаром солі товщиною в 1 см. Зверху кладуть шар сала і знову посипають сіллю та часником. В такому стані сало витримують у холодному місці 2 тижні. Дуже добре, якщо один раз воно постоїть навіть на морозі. Потім сало закопчують.

Попрікашка під пресом

Свіже сало з підборіддя або з підчерев’я нарізати на шматки в 1-2 долоні велчиною. Дуже сильно натерти його сіллю та часником, дати 1 день настоятися в холодному місці, і відварити протягом півгодини у воді з кількома головками часнику. Потім помістити його на дошку, посипати товстим шаром паприки, накрити іншою дошкою і помістити під прес. Зберігати в холодному місці.

Попрікашка відварена

1 кг сала з підборіддя або підчерев’я, 3 ст. ложки паприки, 1-2 голівки потовченого часнику, сіль. Сало відварити до м’якості, поки гаряче натерти сумішшю часнику, паприки, солі та кілької ложок бульйону з-під сала.

Сало по-ужгородськи

Свіже сало, тоненьке, з молодої свинини, нарізають шматками в 1-2 долоні велчиною. Кожен шматок натирають товченим часником із сіллю та паприкою. Дно емальованого горщика вкривають шаром солі товщиною в 1 см. Зверху кладуть шар сала і знову посипають сіллю та часником. В такому стані сало витримують у холодному місці 2 тижні. Потім сало вимочують і варять протягом 2-х годин. відварене сало охолоджують, натирають червоним меленим солодким перцем (паприкою) та товченим часником і витримують до двох годин.

Сало перчене берегівське

Беруть сало добре обсмаленої свині. Обсмалювання надає шкірці специфічного дуже смачного смаку. Добре обшкрябані шматки сала, шириною у три пальці, висотою у два пальці і довжиною 40 см добряче натирають сіллю. Залишають маринуватися 8-10 днів, щодня первертаючи шматки. Потому сіль змітають з сала віничком і посипають шматки паприкою і два дні коптять.

Джерело: http://m-ukraine.com/

Прочитано 2457 раз

Последнее изменение Среда, 03/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework